Mesajul zilei

08/05/2021 - PLANURI IZBUTITE

Planurile nu izbutesc când lipseşte o adunare care să chibzuiască, dar izbutesc când sunt mulţi sfetnici.

Proverbele 15.22

Creatorul ne-a înzestrat cu capacitatea de a face planuri. Înainte de căderea în păcat, ceea ce plănuiam era realizat. Astăzi, fără ajutorul lui Isus, toate planurile noastre sunt în zadar. Este necesar să primim revelațiile Cuvântului, astfel încât să nu ne confruntăm cu lipsa de resurse și să putem înfăptui ceea ce ne propunem. Există mulți oameni care au fost motiv de batjocură, pentru că au început ceea ce nu au putut termina.

Ce inspirație frumoasă a avut Cel Preaînalt când a plănuit să creeze omul după chipul și asemănarea Sa. Astfel, ne-am născut cu capacitatea de a visa și de a plănui ceea ce simțim că este bine pentru noi. Dumnezeu ne-a făcut egali cu El, dar căderea lui Adam și Eva ne-a scos din această poziție. Însă, odată cu venirea lui Isus, ceea ce pierdusem ni s-a redat înzecit. De aceea, dacă vom folosi Numele Său, ceea ce vom determina ni se va face.

Înainte de cădere, nu a existat niciun obstacol în realizarea determinărilor noastre. Când a terminat de făcut pe om și toate lucrurile, Domnul a verificat că toate sunt foarte bune (Geneza 1:31). Apoi, El ne-a făcut stăpâni peste toate lucrurile pe care le-a creat. Astăzi, întrucât nu mai există nici o osândă pentru cei care sunt în Hristos (Romani 8.1), nu trebuie să ne îndoim înaintea unui atac infernal, ci să determinăm să fie biruit.

Deoarece Isus a fost înviat și fiindcă suntem călăuziți de Domnul, putem cere orice vrem în Numele Său, iar lucrarea ni se va face (Ioan 14,13). Astăzi, vrăjmașul nu ne poate împiedica să obținem ceea ce Domnul a spus că ne aparține, și nici Dumnezeu nu ne este potrivnic să luăm în stăpânire ceea ce El spune că este al nostru.

Cu toate acestea, fără ajutorul credinței în Isus, care vine atunci când auzim Cuvântul lui Dumnezeu (Romani 10.17), planurile noastre vor fi neroditoare. Însă, după ce am primit credința care vine prin ascultarea Domnului, putem și trebuie să intrăm în posesia a ceea ce ni se arată. Oricine își cunoaște drepturile și le revendică are întotdeauna succes. Isus și ucenicii Săi au făcut acest lucru și autoritatea lor nu a fost niciodată pusă la îndoială.

Luați bine seama la această îndrumare a lui Hristos: Despărţiţi de Mine, nu puteţi face nimic (Ioan 15,5). Fără revelațiile Cuvântului - ale Domnului Isus - nu există nicio modalitate prin care țelurile să vă fie îndeplinite. Fără ajutorul Învățătorului, acestea vor fi zadarnice. Însă, odată ce înțelegeți ce vă spune Dumnezeu, veți avea mijloacele necesare pentru a vă duce la capăt planurile. Odată ce Domnul a vorbit, determinați și primiți-vă binecuvântarea.

Există mulți oameni care, pentru că au început o lucrare și nu au reușit să o termine, au fost motiv de batjocură. Mântuitorul ne-a avertizat asupra acestui fapt. Potrivit Lui, înainte de a începe lucrarea, omul trebuie să verifice dacă are resursele necesare – să citească Cuvântul pentru a afla binecuvântarea de care are nevoie (Luca 14,28). Cel Preaînalt nu vrea ca nici un lucru să nu rămână neterminat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!