Mesajul zilei

09/05/2021 - DEDICĂ-TE DOMNULUI!

Cel lacom de câştig îşi tulbură casa, dar cel ce urăşte mita va trăi.

Proverbele 15.27

Există mai multe lucruri care ne ispitesc, ne iau ochii și ne fac să ne simțim atrași de ele, dar la niciunul dintre ele nu ar trebui să fim atenți. Nu ascultați de tot felul de glasuri care îl îndeamnă pe om la lucruri rele. Dimpotrivă, ascultați numai de ceea ce bunul Păstor vă vorbește inimii și, astfel, veți continua să vă urmați calea biruinței desăvârșite. Dumnezeu ți-a dat un scop de atins: înălţimea staturii plinătăţii lui Hristos (Efeseni 4:13).

Unii se lasă pradă lăcomiei, fără să-și dea seama că diavolul se află în spatele ei. Cu timpul, însă, își vor da seama că faptul de a fi răspuns acestei ispite le-a cauzat tulburare în casă. Diavolul va face orice pentru a-i asupri și, pentru asta, va folosi toate armele pe care le are. Cum este un mincinos, cel mai bun lucru de făcut este să nu crezi nimic din ceea ce-ți arată. Acest lucru te va ajuta pentru a nu fi prins în mrejele celui rău.

La fel se va întâmpla și cu cei care comit adulter. Cel rău este un maestru în a înșela pe oameni și, cu viclenie, îl face pe cel ce comite adulter să nu simtă remușcări sau regrete pentru fapta sa. Unii cred că dragostea pentru jumătatea lor s-a încheiat și, prin urmare, comit adulter pentru că simt nevoia de cineva care să-i iubească cu adevărat. Cu toate acestea, atunci când patima va fi trecut, ceea ce le rămâne este dezamăgirea, suferința și tristețea.

Lăcomia este prezentă în toate sectoarele vieții omului. Există oameni care râvnesc la bunurile, la jumătatea și locul de muncă al altora. Mai târziu, se vor simți groaznic. Cel mai rău este că oricine face acest lucru deschide poarta ispititorului celui viclean ce va pune stăpânire pe el. Dacă cineva dorește să trăiască în pace și să aibă succes în toate domeniile vieții, trebuie să refuze ajutorul vrăjmașului.

O purtare bună este de a fugi de mită. Având acest fel de purtare, nu te vei pune sub jugul de robie al lui Satan. Fii atent și stai de veghe. Dacă cel rău îți va arăta partea cea „bună” a lucrului greșit, nici nu este indicat să te uiți la el. Înșelătorul este capabil să-l facă pe cel ce îl ascultă să cadă în ispita celei mai groaznice patimi, să-și piardă puterea de a analiza totul și de a îndepărta ceea ce nu este bun.

Invidiosul trebuie evitat, deoarece, acordând atenție diavolului, el poate fi folosit pentru a ne provoca un mare rău, chiar dacă este un individ cu suflet vesel și carismatic. Când este la strâmtoare, cine se află în mâinile diavolului nu stă să se gândească de două ori ca să ne facă rău. Cel mai bine este să vă purtați ca Învățătorul, evitând orice implicare a diavolului în viața voastră.

Când demonul lăcomiei vine să te ispitească, nu te deschide în fața lui decât dacă vrei să duci o viață în necaz. De ce să ne pierdem sensibilitatea, stăpânirea de sine și să acceptăm suferința? Una dintre cele mai mari binecuvântări pe care Domnul ni le-a dat este puterea de a lua hotărâri. Așadar, luați hotărârea de a nu cădea în nici o ispită. A trăi în sfințenie este mult prea bine!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!