Mesajul zilei

11/05/2021 - ARDE ÎN FOC ANATEMA

Ei şi-au lăsat acolo dumnezeii, care au fost arşi în foc, după porunca lui David.

1 Cronici 14.12

Filistenii, după ce au văzut că sunt învinși de regele David, au mizat pe ultima lor carte. Aceasta este și strategia vrăjmașului. El își mărește mereu puterea de amenințare și ispitire. Dacă David i-ar fi lăsat pe copiii lui Israel să-i prindă pe acei dumnezei, stricăciunea ar fi venit asupra poporului sfânt. Chiar dacă idolii erau din aur, robii Celui Preaînalt nu aveau nevoie de acel metal. Ceea ce au primit de la Domnul era infinit mai valoros.

Dumnezeii străini nu pot fi asemenea Domnului, dar tot îi pot înșela pe cei aleși. De exemplu, lumea încurajează practicarea sexului imoral. Dacă copiii lui Dumnezeu nu sunt înțelepți, vor cădea în această capcană. Pentru oameni, plăcerea, odihna și îmbogățirea sunt mai importante decât slujirea Celui Atotputernic. Aveți grijă ca vicleșugurile vrăjmașului să nu vă surprindă sau să vă înrobească.

Aveți grijă atunci când sfătuiți pe cineva care a căzut în păcat, pentru că, dacă vorbele lor vă pătrund în inimă, vă poate subjuga duhovnicește. Stați mereu de veghe pentru a nu cădea în ispită, deoarece chiar și o sugestie a cuiva care nu vorbește conform Cuvântului poate fi o capcană. Cei care slujesc Domnului trebuie să fie vigilenți așa cum a fost Isus. El a recunoscut că Satana vorbea prin Petru (Matei 16.23).

Tot ceea ce vine de la cel rău este dăunător vieții noastre și, prin urmare, trebuie respins. Este evident că din aceeași gură de izvor nu curge și apă dulce și amară (Iacov 3,11). La fel, dintr-o inimă rea, ca și cea a diavolului, lucrurile bune nu vor veni niciodată. Nu dați niciodată Izvorul apelor vii pe apa murdară a vrăjmașului.

Satana nu va renunța niciodată de a vă avea sub puterea sa. Cu toate acestea, dacă sunteți de neclintit față de ceea ce spune Domnul, veți rezista atacurilor sale. Vrăjmașul este suficient de viclean pentru a-i înșela pe cei care îi acordă atenție. Calea lui este una a morții și oricine o urmează va merge spre osânda cea veșnică. Singura modalitate de a sta departe de cel rău este să fiți în comuniune cu Tatăl, care păzește pe toți cei care se încred în Cuvântul Său.

Regele David știa că nimic din anatemă nu poate fi găsit în mâinile celor care Îl slujesc lui Dumnezeu. Așadar, când David a găsit dumnezeii filistenilor, a poruncit să fie arși. Nu puteți să vă folosiți de nimic ce a fost obiect de închinare la umnezeii străini. Nu-l folosiți nici măcar ca simplu decor. Acest lucru este valabil și cu revistele pornografice, filmele imorale sau alte asemenea materiale indecente. Aruncă-le pe toate la gunoi!

Amintiți-vă că oamenii care sunt pe placul Domnului sunt bucuria Sa veșnică. Înainte ca robii Lui să-I ceară ceva, El le-a dat dinainte ceea ce au vrut. Chiar și dorințele din inimile celor care merg pe calea dreaptă Îl fac pe Dumnezeu să-i ajute și să-i susțină. Merită să slujim Creatorului, să umblăm pe cărările Sale și să ne dedicăm Lui cu desăvârșire.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!