Mesajul zilei

14/05/2021 - TOTALĂ AMĂGIRE

Vai de cei ce se pogoară în Egipt după ajutor, se bizuiesc pe cai şi se încred în mulţimea carelor şi în puterea călăreţilor, dar nu privesc spre Sfântul lui Israel şi nu caută pe Domnul!

Isaia 31.1

În Scriptură, Egiptul însemna țara păcatului. La fel ca Hollywood-ul din zilele noastre, la acea vreme copii ai lui Dumnezeu mergeau să caute ajutor acolo unde nu trebuiau să pășească niciodată. Astfel, erau fascinați de caii din țara lui Faraon și aveau încredere în carele făcute acolo și în călăreții lor puternici. Cea mai mare greșeală a lor a fost să nu acorde atenție Sfântului lui Israel și să nu-L caute. Nu este bine să schimbăm pe Dumnezeu pe nimic în lume.

Acolo unde diavolul acționează, există multe lucruri care fascinează și încântă pe cei mai puțin favorizați de harul sfânt, și care trăiesc în trup. Avraam, când a plecat în Egipt, aproape și-a pierdut soția. Acum, acest lucru nu s-ar putea întâmpla, deoarece mântuirea noastră vine de la acest cuplu. Nu este un lucru bun să te afli vreodată în țara în care domnește păcatul, pentru că este posibil să pierzi tot ce ai - mântuirea ta, din care trebuie să vină mult bine.

Farmecele lumii nu ar trebui să vă atragă atenția. Cuvântul ne îndeamnă să nu iubim lumea sau lucrurile din ea, pentru că dacă o facem, dragostea Tatălui nu va fi în noi (1 Ioan 2:15). Putem folosi ceea ce este bun și profitabil aici, dar trebuie să-l iubim doar pe Tatăl ceresc. Vedeți dacă nu v-ați purtat contrar a ceea ce ne învață Dumnezeu și încercați să vă dedicați iubirii Domnului, care vă rezolvă toate problemele

Nu trăiți pentru a vă bucura de frumusețea din Egipt. Izraeliții au fost fascinați de frumusețea cailor, dar nu și de făgăduințele făcute de Dumnezeu. Nici măcar nu au acordat atenție faptului că, cu secole înainte, deși acea țară era cea mai mare din lume, nu a putut să se lupte cu ei care îi erau robi. Caii frumoși și puternici din acele vremuri, împreună cu călăreții lor, au fost toți omorâți pe mare (Deuteronom 11.4).

Carele țării Faraonului, care i-au impresionat pe izraeliții fără minte, nu au putut să treacă de fundul Mării Roșii, dar care a putut fi călcat de cei care au avut încredere în Domnul. Ceea ce este mai bun în lume îi poate impresiona doar pe cei care nu trăiesc în prezența sfântă. Cel Preaînalt, chiar și astăzi, folosește pe om asemenea lui Barac, un simplu cetățean, care a plecat să lupte cu zece mii de oameni împotriva lui Sisera, ce avea cu 900 de care de fier și zeci de mii de soldați.

Este necesar să acordăm atenție Domnului, deoarece El a creat tot ceea ce există, precum și legile fizicii și atâtea altele, care au permis omului să facă fapte mari. Există mult mai mult în Tatăl ceresc și, dacă ne uităm la El, vom descoperi căi care ne vor ajuta să trăim mai bine. Ia aminte la Creator și te vei purta ca eroii din trecut.

Acesta este cel mai bun moment pentru a căuta pe Cel Atotputernic. Cei care Îl găsesc vor afla binele și vor obține ajutorul Lui. Cu Dumnezeu alături, nu va exista situație care să nu fie rezolvată. Când îl vei întâlni pe Cel Preaînalt, vei deveni binecuvântarea pe care El a dorit să fii


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!