Mesajul zilei

16/05/2021 - LUCRUL DREPT LA LOCUL POTRIVIT

Nebunul nu se va mai numi ales la suflet, nici mişelul nu se va mai numi cu inimă largă.

Isaia 32.5

Împăratul Saul s-a lăsat mânat de invidie și, astfel, un demon a început să-l tulbure. Este periculos pentru orice om să se lase înșelat de ispită, deoarece duhul rău ce îl încearcă poate fi primit și atunci poate face din viața sa un adevărat iad. Saul a luptat să-l omoare pe David și i-a ucis pe toți vrăjitorii din Israel; însă, când, în nebunia sa, a căutat o vrăjitoare, a găsit-o în En-Dor (1 Samuel 28).

Greșeala acestui împărat, care a recurs la acea slujitoare a diavolului, a făcut ca până astăzi mulți oameni să nu ia seama la avertizările biblice față de pericolul care îi paște pe cei care cred în duhuri rele. În înțelegerea mea, este clar că nu Samuel a chemat vrăjitoarea, ci un demon care l-a imitat pe proroc chiar și cu timbrul vocii sale. Există multe asemenea duhuri rele care înșală milioane de oameni în întreaga lume.

Nu există nici măcar o greșeală în Scripturi: Atotputernicul nu vorbește prin oameni care sunt stăpâniți sau slujesc duhurilor rele. De asemenea, nu va folosi pe nimeni care se autointitulează prorocul Domnului. Vedeți ce fac în viață acești indivizi și veți descoperi că sunt o povară pentru familie care le plătesc facturile. Nu este lucru mai bun decât de a sluji singurului adevărat Dumnezeu și de a se supune la ceea ce poruncește Cuvântul (Ioan 14:21).

Cine disprețuiește sfatul sfânt este considerat nebun. Domnul Isus, într-o pildă din Luca 12: 16-21, a chemat pe bogatul care credea că nu are nevoie de Dumnezeu, pentru că reușise să adune destul de mult pentru cât credea că este suficient pentru mai multe zile. În noaptea aceea, sufletul acelui om a fost cerut și, atunci, la ce a folosit să se lase ispitit de duhul greșelii? Nu există altă cale de a-L sluji pe Dumnezeu decât de a păzi poruncile Sale din Scripturi.

Când auziți vorbindu-se despre un om hapsân, puteți fi siguri că este greșit, întrucât nu se supune la ceea ce este hotărât pentru a-și mulțumi pofta nemăsurată. Se poate spune că este generos ca unul care are răspuns la orice. Cu toate acestea, el vorbește despre ceea ce nu înțelege atunci când încearcă să ajute pe cel ce are nevoie de un cuvânt adevărat de la Dumnezeu. Cuvântul este inaccesibil avarului, deoarece inima lui rea nu poate înțelege ceea ce este scris în El.

Există o singură modalitate de a ști dacă aveți dreptate, și anume crezând în ceea ce spune Biblia. Domnul a așezat cinci daruri apostolice în Biserică, în vederea creșterii poporului Său. Chiar dacă îl consideri pe conducătorul tău ca fiind un om al lui Dumnezeu, precum iudeii din Bereea, care verificau mereu dacă spusele lui Pavel sunt precum cele din Scripturi (Fapte Apostolilor 17: 11).

Cei care urmează Cuvântul nu trăiesc în păcat. Dacă greșești, fugi înapoi la Tatăl, pentru că vrăjmașul acționează deja asupra ta. Nu există motiv care să justifice greșeala. Trebuie să înțelegeți că dacă viața voastră nu este conformă cerințelor biblice, nu sunteți bine duhovnicește și, prin urmare, cereți-vă chiar acum iertare și reveniți la părtășie cu Domnul în Cuvântul Său.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!