Mesajul zilei

20/05/2021 - CURĂȚAȚI DE RĂU

Şi cine vă va face rău, dacă sunteţi plini de râvnă pentru bine?

1 Petru 3.13

Există o mulțime de oameni care dau destul credit diavolului, spunând că se poate atinge de oricine dorește și că, împreună cu el, este așa cum trebuie să fie. Cu toate acestea, Cuvântul lui Dumnezeu ne învață ce trebuie să facem pentru a ne îndepărta de linia sa de operare. Adevărul este că, de multe ori, nici măcar nu ne-a atins și mărturisim că ispita ne-a atras. Niciun creștin nu ar trebui să cadă în ispita dușmanului, deoarece este falsă.

Când simți că ți se va întâmpla ceva rău, folosește-te imediat de autoritatea în Hristos și cere ca răul să dispară și să nu se mai întoarcă niciodată. Cu toate acestea, dacă în momentul atacului, te arăți neputincios, diavolul va ști că puterea ta este slăbită și, ca urmare, se va adăposti într-un ungher al ființei tale. Dacă nu este dat afară, își va chema prietenii distrugători să-i țină companie.

Secretul este să fii zelos binelui, fără a omite de a cerceta Scripturile sau de a fi în comuniune cu Dumnezeu. În acest fel, credința ta va fi puternică și, când dușmanul își va arăta capul, îl vei putea izgoni, folosindu-te de focul pe care Domnul ți l-a dat în momentul botezului tău în Duhul Sfânt. Fără îndoială, se poate spune că creștinii suferă pentru că nu sunt atenți la ceea ce spune Sfânta Scriptură.

Cum poate atinge cel rău pe cel ce are pe Isus în viața sa? De fapt, știind că unii nu vor sta neclintiți în credință, vrăjmașul va insista. Dacă, la un moment dat, spui un cuvânt negativ - ceva spus fără a verifica dacă este sau nu în Biblie - arată că nu ai avut grijă de ceea ce a făcut Domnul pentru tine cu moartea lui Isus. Astfel, diavolul se simte ca acasă și atacă. Este mai bine să stai de veghe pentru a nu face loc diavolului (Efeseni 4:27).

Satana te poate ispiti, dar nu te poate obliga să accepți gânduri sau boli necurate și nici să te facă să consumi droguri sau orice lucru rău. Când ești ispitit, încă nu ai păcătuit; dar dacă lași ispita să pătrundă în inima ta, te vei supune autorității vrăjmașului și, astfel, el se va porni împotriva ta cu toată ura. Apoi, numai cu rugăciunea credinței va fi posibil să scapi de el.

Isus a spus că cei care au cunoscut eliberarea pe care o acordă El vor deveni cu adevărat liberi (Ioan 8.36). Dacă ți-ai dat viața Fiului lui Dumnezeu, păcatele vechi îți sunt iertate și, prin urmare, este timpul să mărturisești că niciun instrument pregătit de diavol nu va funcționa împotriva vieții tale (Isaia 54.17). Fă asta acum. Fiecare afirmație din Scriptură, dacă este acceptată și mărturisită, te va elibera de toate acțiunile lui Satana.

În cele din urmă, Maestrul a promis că orice vei cere - determina, pretinde, cere - în Numele Său, El va face (Mc 11.23). Deci, ridică-te acum împotriva răului care încearcă să te stăpânească și poruncește-i să iasă. Apoi, credeți în hotărârea voastră. Cuvântul Domnului nu va da greș, nici nu va trece, chiar dacă Cerul și Pământul o fac (Lc 21,33)


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!