Mesajul zilei

21/05/2021 - SĂ AVEȚI O DRAGOSTE FIERBINTE

Mai presus de toate, să aveţi o dragoste fierbinte unii pentru alţii, căci dragostea acoperă o sumedenie de păcate.

1 Petru 4.8 –

Isus ne-a dezvăluit simplitatea și importanța Cuvântului Său, dar de multe ori nu acordăm atenție la ceea ce ne spune El, așa că lăsăm vrăjmașul să ne folosească. Acest lucru este foarte rău, deoarece nu ne putem supune niciodată capriciilor celui rău. Oricine slujește diavolului, chiar și într-o chestiune simplă, devine slujitorul său. Trebuie să slujim numai Dumnezeului nostru.

Mai presus de orice argument, ar trebui să practicăm întotdeauna ceea ce ne învață Cuvântul sfânt și, astfel, nici nu ar trebui să ne facem griji cu privire la amenințările diavolești, deoarece diavolul nu se poate atinge de nimeni care este plin de Duhul Sfânt. Oricine este în comuniune cu Domnul nu este atins de nimic. Astfel, dacă focul sfânt lucrează într-un om, vrăjmașul va fi complet ars dacă va atenta la viața sa.

A avea dragoste unul pentru celălalt este vindecarea pe care trebuie să o vedem în comuniunea celor mântuiți. Trist este atunci când un frate are ceva împotriva celuilalt. Acesta, de exemplu, s-a lăsat înșelat de bârfe și, pentru că nu s-a supus lui Dumnezeu, a fost folosit de cel rău pentru a-și răni fratele. Acum, să vă iubiți unii pe alții înseamnă să vă folosiți autoritatea pentru a elibera acea persoană și a nu-l lăsa pe cel rău să vă distrugă.

Când ne exercităm dragostea - folosindu-ne de autoritatea noastră în Hristos - omul care are nevoie este atât de binecuvântat încât, chiar dacă a comis o mulțime de păcate, acestea îi vor fi iertate. Apoi, imaginați-vă dacă acesta, care tocmai a greșit puțin, primește rugăciunea credinței! Cu siguranță, va fi complet curățit și smerit. Această putere este în mâinile noastre pentru a ne folosi de ea în momentul în care simțim atingerea sfântă.

Cât de diferite nu ar fi bisericile noastre dacă creștinii s-ar iubi cu adevărat, în loc de a se uita după unul dintre soți sau de a lăsa invidia să le stăpânească inimile și să râvnească la bunurile și alte lucruri care aparțin altcuiva. Dacă cineva s-a căsătorit bine, să arătăm dragostea adevărată, astfel încât cuplul să fie întotdeauna fericit cu binecuvântarea Domnului.

A iubi din inimă, cu dragoste fierbinte și cu toată credința, este mai presus de orice altceva. Când facem asta, împlinim Legea Domnului și, astfel, avem iubirea Lui. Dacă ați râvnit, ați dorit și chiar v-ați rugat pentru a avea lucrul celuilalt, încetați să dați atenție diavolului și purtați-vă ca un slujitor al Celui Preaînalt.

Toate poruncile sunt rezumate la următoarele două: să iubim pe Dumnezeu mai presus de toate lucrurile și pe aproapele nostru ca pe noi înșine (Marcu 12,30,31). Cei care fac acest lucru ating un nivel duhovnicesc foarte înalt, întrucât îi sunt plăcuți lui Dumnezeu în toate. Începeți această lucrare minunată pentru voi înșivă și, când simțiți orice ispită față de cineva, iubiți fierbinte lucrarea în Hristos.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!