Mesajul zilei

22/05/2021 - PEDEAPSA NEASCULTĂRII

Norul s-a depărtat de pe cort. Şi iată că Maria era plină de lepră, albă ca zăpada. Aaron s-a întors spre Maria, şi iată că ea avea lepră.

Numeri 12.10

Miriam, sora lui Moise, S-a folosit de prejudecata rasială pentru a scoate la iveală invidia pe care o avea pentru Moise, fratele ei. Din păcate, acest demon continuă să facă victime chiar și în rândul poporului lui Dumnezeu. Nu sunt puțini cei care nu au răzbit în credință din cauză că s-au lăsat ademeniți de ispite. Cel mai rău este că au fost prinși în mâinile duhurilor chinuitore, care îi vor chinui pentru totdeauna.

Când Aaron, fratele mai mare al lui Moise, care se alăturase lui Miriam în nebunia lui de a-l acuza pe slujitorul lui Dumnezeu, a văzut ce s-a întâmplat, s-a dus la Moise și a cerut iertarea lui și a surorii sale. Oricine păcătuiește trebuie să-și mărturisească păcatul și să caute iertare. Oricine luptă împotriva omului folosit de Domnul, trebuie să-l caute de urgență și să-și mărturisească greșeala, până nu este prea târziu.

Moise s-a rugat și Cel Preaînalt a iertat. Cu toate acestea, Miriam a trebuit să fie ținută în afara taberei timp de șapte zile, până când rușinea a fost îndepărtată. Păcatul împotriva celui pe care Domnul l-a însărcinat cu realizarea lucrării va fi iertat dacă este mărturisit; însă, de nu este mărturisit, Dumnezeu Însuși va lucra împotriva celui neascultător. Miriam a trebuit să stea o vreme în afara comunității și toată lumea a aflat de atitudinea ei proastă și pedepsirea ei.

Nu vă ridicați niciodată împotriva celui care a fost chemat să facă lucrarea lui Dumnezeu. Nu acceptați ispita de a dori poziția celui pe care Domnnul l-a desemnat, pentru că atunci când îndurarea sfântă se va sfârși, veți fi în duh plini de lepră. Miriam se făcuse albă ca zăpada din cauza leprei, dar acea albeață nu era un semn de sfințire sau curățenie, ci de modul în care sufletul îi era pângărit de purtarea ei rea.

Neascultarea începe cu o observație făcută de cel care nu are credință. Apoi, cel care face loc păcatului va vedea că asta este precum valul ce cheamă alt val (Psalmi 42: 7). La început, ea nu a spus nimic, dar gândul rău a început să-și facă loc în duhul ei. În loc să se roage și să-I ceară Domnului să-i scoată gândul rău din inimă, l-a întreținut și mai mult precum întețești focul cu mai multe lemne. A fost doar o chestiune de timp pentru a înțelege că fusese înșelată de demon.

Când Moise s-a căsătorit cu o femeie medianită, Miriam (care nu avea nimic de-a face cu ea), ca o soră „zeloasă”, dar cu prejudecată, nu a putut să o suporte și, împreună cu Aaron, a uneltit împotriva slujitorului Celui Preaînalt. Din ceea ce s-a auzit, este clar că uneltirea împotriva căsătoriei a fost doar o scuză, deoarece adevărata cauză a fost invidia. A fost întotdeauna așa: răzvrătirea este precum focul ce crește înăbușit și, când se întâmplă ceva neașteptat, izbucnește.

Aaron și Miriam erau invidioși din cauza afecțiunii pe care oamenii o aveau pentru Moise. Pentru ei, oamenilor ar fi trebuit să le placă și de ei, deoarece au fost folosiți de Cel Preaînalt. Se pare că Dumnezeu, în înțelepciunea Sa, nu i-a ales pentru că știa că nu aveau o structură suficient de puternică pentru a rezista problemelor cu care se confruntă un conducător. Însă, deoarece nu au stat de veghe, au căzut în ispită.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!