Mesajul zilei

25/05/2021 - NU-ȚI FĂ DE LUCRU CU CEL RĂU

Cuvintele gurii lui sunt mincinoase şi înşelătoare; nu mai vrea să lucreze cu înţelepciune şi să facă binele.

Psalmi 36.3

Sunt multe de spus despre cei răi, pentru că sunt peste tot și poate că unii chiar ocupă amvonul bisericilor, susținând că sunt în Dumnezeu. Domnul Isus ne-a învățat să îi recunoaștem pe acești oameni, pentru că se lasă cunoscuți când își deschid gura. Numai răutatea și înșelăciunea le ies de pe buze. Prin urmare, orice grijă față de cei răi nu este îndeajuns, deoarece sunt extrem de periculoși și stricători.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru ei este de a le sluji drept mijlocire. Cu toate acestea, când ne confruntăm cu cineva care a îmbrățișat răutatea ca o filozofie de viață, trebuie să fim fermi și înțelepți în ceea ce am învățat de la Duhul lui Dumnezeu. Astfel, vom putea sădi în ei Sămânța cea Bună. Chiar dacă nu se convertesc - ceea ce este de dorit - cel puțin, te vor respecta pentru că au văzut ieșind din gura ta Cuvântul cel sfânt, care îi deranjează.

Când vorbești cu un om rău, fii în duhul rugăciunii. Diavolul poate folosi o astfel de persoană pentru a-ți sădi minciuna în inimă. Păstrează revelația versetului pe care îl studiem: Cuvintele gurii lui sunt mincinoase şi înşelătoare. Apa bună nu va ieși niciodată dintr-un izvor tulbure. Deci, chiar dacă pare să aibă dreptate, nu te lăsa amăgit de vrăjmaș. Cine crede că nelegiuitul poate spune binele greșește cu totul.

Este o greșeală de a înceta să mai asculți de ce vorbește Tatăl prin Cuvântul Său. Oricât de mult dorești să fii folosit pentru a ajuta pe celălalt sau pentru a ocupa o anumită poziție în viață, chiar și în biserică, dacă Domnul nu-ți vorbește despre ceea ce este scris, orice acțiune întreprinsă va fi pe propria răspundere și, fără îndoială, nu va reuși. Așa face cel rău, pentru că ochii lui îl măgulesc și, prin urmare, refuză să audă glasul cel sfânt.

Un alt fapt care duce la răutate este de a înceta să mai faci binele. Ori, unii sunt chemați să fie în prima linie, iar alții, în spate. Oricine nu reușește să-și ocupe poziția nu reușește să facă binele și, prin urmare, cade în păcat. Dumnezeu are nevoie de slujitori la ușa bisericii, care dau sfaturi bune, își evanghelizează prietenul, vecinul sau ruda, și sponsorizează lucrarea Sa. Slujitorii Celui Preaînalt fac întotdeauna binele.

Cei neprihăniți au un cuvânt bun, blând și potrivit pentru orice moment. Ei caută pe Domnul pentru a afla ce să spună, ce să facă și când să acționeze. Prin urmare, au întotdeauna cuvântul bun la momentul potrivit. Apoi, cu credință și neînfricare, sunt folosiți pentru a ridica pe cei căzuți, pentru a avertiza pe cei neprevăzători și pentru a-i întări pe cei ce cred.

Aceștia sunt cei care bucură pe Cel Preaînalt. Răutatea nu va fi niciodată în gura lor, iar înșelăciunea va fi departe de buzele lor. Lumea are nevoie de acest fel de oameni. În afară de lucrarea lui Dumnezeu, ceea ce contează este ca fiecare să se îngrijească de propriile interese, să facă ceea ce îi place sau îi aduce profit. Fii mereu un neprihănit în Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!