Mesajul zilei

27/05/2021 - MARE PORUNCĂ

Scăpaţi pe cel nevoiaş şi lipsit – izbăviţi-i din mâna celor răi.

Psalmi 82.4

Mântuirea noastră a fost o luptă, în care forțele cerești au luptat împotriva celor din întuneric și au câștigat. Însuși Dumnezeu Tatăl a fost implicat în ea pentru a ne face parte din Împărăția Cerurilor. Iadul a făcut și continuă să facă totul pentru a nu ne pierde. Cu toate acestea, trebuie să rămânem fermi sau, altfel, ne vom pierde pentru totdeauna. Este obligația noastră să-i scăpăm pe cei care sunt încă în robie.

Nu există un singur om care să fi adoptat Evanghelia din întâmplare. Fără îndoială, a fost o bătălie între Lumină și Întuneric, între Bine și Rău, între Dumnezeu și diavol. Din acest motiv, există o sărbătoare în Rai pentru fiecare om care se căiește (Luca 15,7). Acest lucru ne face să înțelegem importanța pe care ne-o dă Domnul. Astfel, El a trimis pe singurul Său Fiu să moară în numele omului. Dacă nu am fi avut un preț atât de mare, Isus nu ar fi plătit atât de mult.

Mântuitorul a spus că nimeni nu poate veni la El dacă Tatăl, care L-a trimis, nu-l aduce (Ioan 6.44). Însă, după ce am fost mântuiți, am devenit parte din Trupul lui Hristos și cetățeni ai Cerului, cu drepturi, obligații și privilegii de necontestat. Aceeași bătălie are loc atunci când primiți un leac sau sunteți izbăviți de ispită. Prin urmare, fiecare trebuie să fie responsabil și să nu colaboreze cu ispititorul, a cărui misiune principală este de a-i scoate pe cei mântuiți din Rai.

Iadul nu te-a dat de bunăvoie, ci ai fost salvat. Apoi, împărăția răului va face totul pentru a te împiedica să continui în Domnul. Fiecăruia ce a avut parte de iubirea sfântă îi revine să aibă grijă să nu cadă (1 Corinteni 10.12), ci să stea în picioare. Deci, nu renunța la ceea ce a făcut Isus pentru tine. Rămâi ferm în poziția de fiu al lui Dumnezeu și, în același timp, căută și mai mult Cuvântul lui Dumnezeu și rugăciunea pentru a fi mereu biruitor.

Cine nu rămâne în poziția care i-a fost dată - așezat în Hristos (Efeseni 2.6) - nu va participa la slava lui Dumnezeu aici pe Pământ sau în veșnicie. Mesajul Celui Preaînalt este de a sta de veghe și de a te ruga pentru a nu cădea în ispită, fiindcă duhul este doritor, dar carnea este neputincioasă (Matei 26,41). Cei care vor răbda până la sfârșit își vor vedea numele rostit de Domnul Domnilor, Regele Regilor și vor fi binecuvântați de Dumnezeu pe vecie.

Astăzi avem o misiune: să-i salvăm pe cei aflați încă în robie. Pentru aceasta, Domnul ne-a dat Duhul Său. Cu El avem putere asupra tuturor lucrărilor vrăjmașului. Fii puternic și neînfricat în a cere drepturile alor tăi de la Domnul. Roagă-te pentru înțelepciune și folosește tot ce ți se dă cu credință. Nu accepta niciodată înfrângerea; dacă se întâmplă asta, adunați-vă să vă sfătuiți și reveniți la luptă. Cine are pe Dumnezeu alături, nu va pierde niciodată.

Acum știi ce să faci, nu-i așa? Trebuie să știi că, într-o zi, vei da socoteală Celui Preaînalt de ceea ce ai făcut pentru cei care sunt în păcat. Oricât de mare ți-ar fi lupta, nu renunța. Adevărații copii ai lui Dumnezeu îi vor elibera pe toți cei care sunt în nelegiuire, sub stăpânirea lui Satana. Autoritatea care ni se dă este mai mare decât puterea vrăjmașului.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!