Mesajul zilei

29/05/2021 - ÎNVĂȚĂTORUL ÎNVĂȚĂTORILOR

Dumnezeu este mare în puterea Lui; cine ar putea să înveţe pe alţii ca El?

Iov 36.22

Nu putem înțelege multe lucruri care ni se întâmplă, cum ar fi, de exemplu, de ce Domnul nu ne-a dus în Ceruri când ne-a mântuit. Acest lucru este pus la îndoială de mulți, dar cei care Îl cunosc, nu au nimic de regretat pentru că au rămas cu El. La urma urmei, Domnul a spus că o mie să ne cadă alături și zece mii la dreapta noastră, dar de noi nu se va apropia nimeni (Psalmi 91.7). Credeți că Hristos este Învățătorul care știe să-i învețe pe ai Săi (Ioan 13:13).

Atâta timp cât suntem pe Pământ, vom avea probleme cu cel rău, care, cu orice preț, se străduiește să ne scoată din poziția noastră în Hristos și să ne învingă. Cu toate acestea, nu trebuie să ne temem de el, deoarece nu ne poate atinge (1 Ioan 5.18). Cu excepția cazului în care creștinul se depărtează de Domnul, vrăjmașul nu-i poate face nici un rău. Atitudinea noastră trebuie să fie întotdeauna aceea de a umbla cu capul sus, stând de veghe, dar în același timp, având încredere în Tatăl nostru (1 Petru 5.8).

Uneori, pare că Dumnezeu nici măcar nu observă ce ni se întâmplă, dar asta nu este adevărat. El cunoaște toate planurile diavolului împotriva vieții noastre și, de asemenea, fiecare ispită prin care trecem (1 Ioan 4.4). Cel Preaînalt ne vine în ajutor în aceste atacuri, nepermițând ca ispita să vină asupra noastră. Când suntem ispitiți, El ne aduce scăparea, astfel încât să putem suporta atacurile infernale (1 Corinteni 10,13).

Dumnezeu se înalță pe sine și ne înalță cu puterea Lui. Prin urmare, nu trebuie să ne temem de săgețile sau atacurile pe care omul viclean le aruncă asupra noastră. Adevărul este că Domnul este un scut de nedistrus și de nepătruns. Încrezători în Cel Atotputernic, facem cu El o echipă de neînvins (Ioan 15,7). Secretul este să ne ținem de făgăduințele sfinte și, în scurt timp, problema duhovnicească va trece.

Cel Preaînalt are un scop atunci când permite să fim ispitiți, deoarece folosește aceste situații neplăcute pentru a ne învăța modul corect de a ne purta în lupte. El ne oferă multe binecuvântări și, dacă nu creștem în credință, nu ne vom putea însuși ceea ce El a pregătit pentru copiii Săi. Cel mai bun lucru de făcut este să ne îngăduie să fim învățați de Învățătorul învățătorilor. Astfel, nu veți cunoaște nicio înfrângere.

Învățătura sfântă este desăvârșită. Domnul știe cât putem răbda. Din acest motiv, El ne ajută cu puterea Sa, înălțându-ne peste dușmanii noștri (Psalmi 23.5). Chiar de știți că tot iadul s-a năpustit pentru a vă distruge, amintiți-vă că Domnul a promis că-și va ridica steagul și va lupta pentru voi. Ori, dacă Cel Atotputernic luptă pentru voi, cine vă va ajunge (Romani 8.31)?

Dacă vă aflați sub o adevărată furtună a forțelor infernale, să nu vă fie teamă și nici să nu vă lăsați cuprinși de disperare! Chiar și în timpul procesului de învățare, puteți alunga răul. Important este să fiți conectați la Cuvântul sfânt, deoarece prin el veți învăța să faceți lucrarea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!