Mesajul zilei

01/06/2021 - CREDINȚA DESĂVÂRȘITĂ

Dacă îmi vei încerca inima, dacă o vei cerceta noaptea, dacă mă vei încerca, nu vei găsi nimic, căci ce-mi iese din gură, aceea şi gândesc.

Psalmi 17.3

Regele David a înțeles ce trebuia făcut pentru a fi considerat slujitor al lui Dumnezeu. Aceasta ar trebui să fie preocuparea tuturor celor care vor să obțină victoria în toate. Adevărul este că cei care nu se pregătesc - nu ascultă Cuvântul lui Dumnezeu - nu vor putea să se bucure de puterea Domnului și, drept urmare, nu vor intra în posesia binecuvântărilor promise. Viața celor care nu sunt pregătiți are loc ca și cum Cel Preaînalt nu ar fi adevărat.

Înțelegând că ar putea fi mare slujitor înaintea Domnului, fiul lui Isai s-a străduit să se arate un lucrător drept (2 Tim. 2:15). Aceasta este una dintre cele mai mari și mai bune lucrări pe care le puteți întreprinde. Însă, întrebarea rămâne: de ce nu ai succes, dacă acest lucru este posibil? Oricine își asumă drepturile în Hristos nu pierde niciodată vreo bătălie. Când simțiți că a sosit timpul revelației sfinte, asumați-vă ceea ce vi se dezvăluie.

Regele a înțeles că Cel Preaînalt îl va pune la încercare și, când s-a întâmplat acest lucru, s-a arătat pregătit. Fiți siguri că acest lucru vi se va întâmpla și vouă; prin urmare, pregătiți-vă pentru test și, atunci când va veni, străduiți-vă să-l trece-ți cu bine. În acest fel, veți ajunge bine pregătiți înaintea Domnului. Odată acceptați de Domnul, veți fi considerați vrednici de a îndeplini marele vis al lui Dumnezeu în viața voastră. Domnul vrea să vă vadă puternici înaintea tuturor provocărilor.

Domnul l-a vizitat pe psalmist noaptea, când părea că ispitele îl vor învinge. Trebuie să fiți atenți la faptul că, de multe ori, când vă puneți capul pe pernă, vrăjmașul vine să vă pună la încercare. Apoi, Dumnezeu vă lasă să răbdați singuri încercarea, astfel încât să fiți considerați a fi gata pentru realizarea unor lucrări minunate. Dacă nu vei cădea în plasa vrăjmașului, vei ajunge la un nivel spiritual mai înalt.

De fapt, suntem mereu analizați de Cel care este desăvârșit. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să ne sperie, deoarece Cuvântul trimis către noi este tot ce avem nevoie pentru a trece orice încercare. Cei care acordă atenție mesajelor primite prin Cuvântul lui Dumnezeu sunt întotdeauna victorioși. Străduiți-vă să primiți diploma de slujitor bun și credincios după examen. Astfel, veți fi neînfricați, ceea ce vă va ajuta foarte mult.

Domnul ne-a dat informațiile necesare despre poziția noastră în Hristos. Dacă ni le asumăm, nu vom fi învinși în încercările cu care ne vom confrunta. Nu există niciun motiv ca să ne fie frică, să ne speriem sau să ne credem incapabili, deoarece Dumnezeu știe cum să-i instruiască pe ai Săi ca să fie întotdeauna victorioși. Mai mult, oricine este în Hristos nu suferă niciodată o înfrângere. Diavolul nu poate birui pe nimeni care este tare în credință.

Fiți atenți la tot ceea ce gândiți sau hotărâți, astfel încât să nu vă iasă niciodată din gură ceva care să vă dăuneze în timpul încercărilor. Când sunteți testați, și aveți ungerea sfântă, gândiți-vă și spuneți lui Dumnezeu că veți face ceea ce El vă îndeamnă să faceți. De aceea, stați de veghe și nu schimbați Cuvântul Domnului. Faceți voia lui Dumnezeu!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!