Mesajul zilei

02/06/2021 - NU ORICINE VA INTRA ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR

Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri.

Matei 7.21

Când suntem atenți la ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, obținem lumina necesară. Mulți oameni vor fi dezamăgiți în Ziua cea din urmă din cauză că nu au făcut voia Domnului. Care este voia Celui Preaînalt pentru voi? Desigur, ați cunoscut-o din ziua în care ați primit pe Isus. Cu toate acestea, diavolul s-a străduit să vă împiedice să o îndepliniți, deoarece în acest fel vă va scoate cu ușurință din Împărăția Cerurilor.

Nu este suficient să vă închinați, să fiți acel om care plânge când se cântă cântece de laudă, care trăiește rugându-se, alungând demoni și chiar profețind. Scopul sfânt este revelat tuturor celor care, auzind propovăduirea Scripturilor, înțeleg că au nevoie de mântuire și primesc pe Isus drept Domn și Mântuitor. Din acel moment, ori de câte ori auziți Cuvântul lui Dumnezeu sau îl citiți, știți ce v-a poruncit Domnul să faceți.

În cuvântul lui Isus pe care-l studiem, este clar că nu toți cei care Îl recunosc ca Domn vor intra în Împărăția Cerurilor, ci doar cei care fac voia Tatălui. Acest lucru este foarte important! Dacă nu Îi faceți voia, permisiunea de a intra pe acest tărâm binecuvântat poate fi refuzată. Rețineți că, în acest context, Învățătorul nu se referă la păcatele care îi vor împiedica pe mulți să intre în Împărăția Cerurilor, ci mai degrabă la faptul că cineva nu îndeplinește planul sfânt.

Există un lucru simplu pe care l-a făcut diavolul pentru priva pe om de fericirea veșnică, și anume acela de a-l face să găsească lucruri mai importante de făcut în viață - succes în cariera profesională, atracție față de cine nu-i este jumătatea, dorința de înavuțire, grija zilei de mâine, cât și alte asemenea. Dacă vreunul dintre acestea vă împiedică să împliniți voia Domnului, luați în serios dojana sfântă.

Orice lucru care constituie un obstacol în îndeplinirea misiunii care vi s-a dat trebuie să fie înlăturat din viața voastră cât mai repede posibil, sau vă veți îndrepta în mod conștient către pierzanie. Rugăciunea ar trebui să fie aceeași cu cea pe care ați face-o dacă aflați că aveți o boală incurabilă și medicul v-a spus că nu există nicio scăpare. Nu vă jucați și nu vă mulțumiți cu ceea ce vă va distruge pentru totdeauna.

Împărăția fericirii este rezervată celor hotărâți să fie biruitori cu orice preț. Lașii nu vor fi niciodată primiți în această Împărăție. Nu lăsați ca nimic să vă împiedice să ajungeți în Rai. Domnul Isus vă pregătește un loc, dar trebuie să scăpați de ceea ce vă împiedică să vă îndepliniți misiunea.

Cei slabi nu vor ajunge acolo și nici cei care cedează păcatelor. Cei care nu renunță la tot ce au nu pot face voia sfântă. Așadar, eliminați tot ceea ce vă ispitește, mărturisiți-vă greșelile și începeți chiar acum să vă păziți poruncile. Nu vă lăsați locul gol în vecii vecilor.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!