Mesajul zilei

04/06/2021 - LUCRAREA TERMINATĂ

Bucuraţi-vă, ceruri! Veseleşte-te, pământule! Izbucniţi în strigăte de bucurie, munţilor! Căci Domnul mângâie pe poporul Său şi are milă de nenorociţii Lui.

Isaia 49.13

Cerurile s-au întristat când omul a căzut în păcat și, din această cauză, planul lui Dumnezeu a fost zădărnicit. Domnul nu putea face ceea ce voia, pentru că ființa umană era în mâinile diavolului. Un lucru mare și important ar trebui făcut, pentru ca El să poată mântui omenirea, dându-i iertarea și eliberând-o din robia iadului. A fost nevoie de o hotărâre inexplicabilă: Cel Preaînalt a dat pe singurul Său Fiu să moară în locul nostru.

Astăzi, oamenii mântuiți ce se lasă înșelați de ispite nu știu cât de mult nu fac ca Împărăția cerurilor să fie cuprinsă de întristare. Imaginați-vă un om pe care Domnul îl mântuiește, îl purifică, îl regenerează și, ani de zile, îl pregătește să fie bucuria Sa pe pământ. Cu toate acestea, în loc să trăiască într-un mod sfânt, acesta se lasă înșelat de ispite și se îndepărtează de lumină pentru a se duce în întuneric. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat cu mulți oameni mântuiți. Ei schimbă slava lui Dumnezeu cu rușinea.

Într-adevăr, nu înțeleg cum cineva, care a fost cândva o unealtă în mâinile lui Dumnezeu, s-a lăsat stăpânit de deșertăciune și, în loc să se închine Domnului pentru a fi folosit mai mult, s-a implicat în politică, s-a dedicat trup și suflet afacerilor, a făcut adulter sau s-a dedat prostituției. Ce oare se va întâmpla cu acest om în Ziua judecății de apoi? Să nu vi se întâmple asta vouă niciodată.

Versetul citat vorbește despre mângâierea - mântuirea - pe care Domnul a săvârșit-o pe Calvar, și care a fost completă și desăvârșită. Pentru cei care cred în Scripturi, mângâierea lui Dumnezeu lucrează printr-un simplu fapt: să aibă credință în ceea ce spune El. Cine crede, să se poarte așa cum a făcut Isus înaintea unui bolnav sau îndrăcit, și anume să alunge răul. Acesta este mesajul pe care toată lumea trebuie să-l audă, pentru că Hristos a făcut tot ceea ce trebuia făcut pentru ca să fim liberi.

Împărăția cerurilor se bucură. Nu există nicio modalitate ca Iadul să oprească nici măcar pe unul dintre cei care aud mesajul mântuirii și cred în el. Îngerii Celui Preaînalt au primit porunci exprese de la Domnul de a onora orice dorință de mustrare pe care slujitorii Săi o fac asupra lucrărilor întunericului, cu condiția să folosească Numele lui Isus. Prin urmare, nu există nicio posibilitate ca cei asupriți să fie ținuti în robie de forțele infernale.

Porunca este ca Pământul să se veselească, deoarece diavolul nu poate stăpâni din nou pe cel care a fost izbăvit de Domnul. Cei care doresc să fie izbăviți, trebuie doar să creadă în Evanghelie și să ceară ca răul să iasă din viața lor. Tot ce trebuie să facem este să le arătăm celor rătăciți că trebuie să creadă în mesajul sfânt, astfel încât puterea lui Dumnezeu să lucreze pentru ei.

Astăzi este ziua Bunei-Vestiri pentru toată lumea. Peste tot, oamenii trebuie să sară de bucurie și veselie, pentru că cel rău a fost învins. El nu își va recâștiga niciodată poziția pe care a avut-o înainte ca Iisus să moară. Este timpul ca fiii lui Dumnezeu să se folosească de puterea și harul pe care Cel Preaînalt li le-a dat, fiindcă El i-a autorizat să facă, în Numele lui Isus, aceleași lucruri pe care El le făcea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!