Mesajul zilei

05/06/2021 - RUGĂCIUNEA SINCERĂ ÎL FACE PE DUMNEZEU SĂ TE ASCULTE!

Ca tămâia să fie rugăciunea mea înaintea Ta şi ca jertfa de seară să fie ridicarea mâinilor mele!

Psalmi 141.2

David a învățat să se roage și, prin urmare, a fost victorios în cererile sale către Domnul. Așa cum un sportiv trebuie să stăpânească regulile sportului pe care îl practică, tot așa trebuie să respectăm principiile rugăciunii. La fel ca sportivul de succes, trebuie să înțelegem momentul potrivit pentru a ne face rugăciunea de credință. Amănuntele sunt cele ce fac diferența. Omul biruitor știe că nimic nu este întâmplător; ceea ce contează este modul în care își face lucrarea.

Pentru psalmist, rugăciunea trebuia să-i fie ca tămâia înaintea Domnului. Dacă nu ar vorbi după firea omului, dar ar spune ceea ce Duhul lui Dumnezeu i-a dezvăluit, cererile sale ar fi auzite. Chiar dacă sunteți mânioși, să nu fiți nepoliticoși atunci când vorbiți cu Cel Preaînalt, și nici să folosiți argumente umane. El nu este de vină pentru lipsa voastră de înțelegere. Responsabilitatea pentru eșecul vostru seste în felul în care vă rugați.

Tămâia oferită pe Pământ nu are nevoie de mijlocirea umană pentru a ajunge în Rai. Una dintre legile create de Domnul va fi răspunzătoare de a vă face să vă duceți în prezența sfântă. Astăzi, Dumnezeu nu ne îndeamnă să ardem tămâie aievea, așa cum se făcea în Vechiul Testament. În acele vremuri, această substanță reprezenta o rugăciune blândă și fermă, pe care nu toți oamenii o puteau spune, deoarece harul sfânt nu fusese încă trimis.

Când a venit harul sfânt - adus de Domnul Isus - a început să dea virtuțile cerești celor care aud Cuvântul lui Dumnezeu. Aceste virtuți ne fac să ne rugăm într-un mod plăcut Celui Preaînalt. Pentru cei care și-au dat deja inima lui Isus și s-au născut din nou, nu există nicio condamnare (Romani 8.1) - ceva care îi împiedică să primească răspuns la rugăciunile lor de la Cel Atotputernic.

Ridicarea mâinilor este simbolică. Nu trebuie să faci ca Moise. Când își ridica mâna, Domnul făcea astfel încât Israel să triumfe împotriva lui Amalec și armatei sale, dar, când și-o cobora, amaleciții ieșeau biruitori (Exod 17: 11). Acest fapt înseamnă că trebuie să folosești puterea pe care ți-a dat-o Tatăl. De fiecare dată când faceți acest lucru, Domnul vă va accepta atitudinea ca pe un act de dreptate pe care îl practicați.

Nu folosiți doar determinarea. Domnul v-a dat două mâini - aici reprezentate de voia și puterea sa. Așa că, să nu faceți lucrul oricum, de parcă nu vă place ceea ce Dumnezeu v-a spus să faceți. Urmați instrucțiunile pe care Ghedeon le-a transmis celor 300 de capete pe care i le-a dat Dumnezeu pentru a-i învinge pe medianiți (Judecători 7.17-20). Aceștia au strigat la Cel Preaînalt și la Ghedeon. Strigați la Domnul pentru misiunea voastră!

Contează foarte mult pentru Dumnezeu dacă intrați în luptă cu toată inima, cu tot sufletul și cu toată puterea. Pe de o parte, folosiți harul sfânt și, pe de alta, voința voastră. Dacă mâinile tale vor fi ridicate, victoria ta va fi mai mult decât sigură, pentru că Tatăl va fi mulțumit de modul smerit în care Îi vei sluji.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!