Mesajul zilei

06/06/2021 - VIAȚA DE ZI CU ZI A FIILOR LUI DUMNEZEU

El se bucură neîncetat de Numele Tău şi se făleşte cu dreptatea Ta.

Psalmi 89.16

Oamenii mântuiți care iubesc pe Domnul cunosc sunetul cântecelor de laudă. Prin urmare, niciodată nu se poticnesc și nici nu se supun puterii vrăjmașului. Ei știu că atunci când Îl laudă pe Domnu, sufletul lor, oricât de asuprit ar fi, se va ridica și se va elibera de tot ceea ce a pus cel rău asupra lui. Cei care trăiesc în și din Cuvântul lui Dumnezeu, când simt că lauda lor a fost primită în Rai, își asumă imediat locul suveran în Hristos.

Pentru cei care slujesc lui Dumnezeu cu credință, ceea ce contează este de a umbla în lumina feței Celui Preaînalt. Aceștia nici măcar nu se întreabă dacă locul în care vor fi trimiși este sigur, pentru că știu că Tatăl cel veșnic nu i-ar trimite niciodată într-un loc fără condiții pentru a-i primi. Cei care ascultă de Domnul vor să ajungă cât de curând la locul stabilit de Cel Atotputernic și să facă lucrarea Sa minunată.

Poporul lui Dumnezeu trăiește într-o bucurie continuă. Oricine îl vede spune: „Se pare că acești oameni nu se confruntă cu greutăți, lupte și probleme”. Adevărul este că cei mântuiți, punându-li-se credința la încercare, se ridică în Numele Domnului, care este puternic, și cer diavolului să plece cu tot ce este al lui. Cei care locuiesc aproape de ei nu înțeleg de ce sunt atât de fericiți.

Ei au două motive pentru a sărbători: mai întâi, cunosc puterea Numelui lui Isus și se folosesc de ea pentru a mustra pe Satana, legându-l și interzicând demonilor să lucreze. De asemenea, ei cer ca tot răul să înceteze de a-i tulbura. Porunca celor mântuiți nu dă greș niciodată. Calea lor este ca licărirea zorilor, care strălucește tot mai mult până în plinul zilei (Proverbele 4.18).

Cel de al doilea motiv pentru această fericire este că poporul lui Dumnezeu se bucură de dreptatea sfântă. Căci, urmând Cuvântul lui Dumnezeu, practică neprihănirea. În acest fel, nu există nicio modalitate prin care puterea diavolului să stea dreaptă în fața copiilor Celui Atotputernic. Slujitorii Celui Preaînalt au o autoritate care nu va putea fi niciodată contestată sau slăbită (Luca 10:19). Ceea ce deosebește pe oamenii lui Dumnezeu de ceilalți este că fac parte din Trupul lui Hristos. Prin urmare, ceea ce Capul - Isus - poate face, și ei pot face în Numele Lui (Ioan 14.12).

Adevăratul creștin nu cunoaște înfrângerea (Romani 8.37) și nici nu se lasă amăgit de minciunile vrăjmașului; din acest motiv, el este în permanență fericit (Filipeni 4.4). Cei care nu-și cunosc drepturile în Domnul se poticnesc întotdeauna de obstacolele puse de diavol în fața lor. Acești oameni nu știu să distingă ceea ce este făcut de om de ceea ce a fost spus de Cel Preaînalt (1 Corinteni 2,14). Pentru ei, binele și răul sunt lucruri pe care toată lumea trebuie să le cunoască.

Cine este în Dumnezeu trebuie să se bucure în fiecare zi. Dacă asta nu se întâmplă și cu voi, este timpul să vă analizați și să vedeți dacă credeți cu adevărat în Domnul. Fără a crede potrivit Bibliei, te vei abate de la Calea cea veșnică. Cei care sunt în Dumnezeu, cei care nu încalcă porunca sfântă, trăiesc bucuroși și fericiți (Neemia 8: 10c)


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!