Mesajul zilei

07/06/2021 - DIFERENȚELE ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR

Aşa că oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.

Matei 5.19

Vor exista mereu diferențe în Împărăția Cerurilor, cel puțin asta putem înțelege din spusele Domnului Isus. Cu toate acestea, încălcarea oricăreia dintre porunci, mai ales acum că suntem avertizați, este o greșeală gravă. Putem fi siguri că Dumnezeu nu ar porunci nimic care să nu fie foarte important pentru noi.

Pe de altă parte, Biblia vorbește mult despre răsplată. Cei care fac ceea ce li se spune vor fi răsplătiți. Oricine nu dă nici măcar un pahar cu apă rece unuia dintre micuții discipoli ai Învățătorului, nu va primi nici răsplata marelui Rege (Matei 10,42). Ar trebui să fim atenți pentru a nu pierde nimic din ceea ce ar putea să ne diferențieze pe vecie.

Din câte putem înțelege, răsplata sau pedeapsa depinde de atitudinea noastră. Nu aș vrea să fiu printre cei mici dacă pot fi printre cei mari. Atitudinea noastră față de porunci și alte învățături ale Cuvântului sfânt va determina modul în care vom fi tratați în Ziua răsplăților. Ar fi frumos dacă nu am pierde niciuna dintre ele.

Adevărul este că Isus nu i-a învățat doar pe cei care păzesc micile porunci. El a mai spus că, pe măsură ce vom fi atenți la marile porunci, vom fi considerați mari în Împărăția Sa veșnică. Dacă doriți să primiți această apreciere, care va dura pe vecie, acordați o atenție deosebită sfaturilor care vă sunt date, mai ales celor mari.

Cel mai bun lucru de făcut este să iei aminte la tot ceea ce Îți spune Cel Preaînalt, astfel încât să nu disprețuiești niciuna dintre poruncile Sale. Însă, dacă cele mai mici porunci nu sunt practicate și învățate, vei fi considerat mic în Împărăția Cerurilor. Cu toate acestea, păstrând și învățând marile porunci, vei fi pus printre cei mari. Nici nu trebuie să întreb din ce grup ați dori să faceți parte.

Atitudinea noastră față de poruncile Domnului dovedește dacă Îl iubim sau nu. Așadar, încercați să știți ce vă poruncește El să faceți. Dacă vi se spune să faceți ceva măreț, nu vă temeți și nu vă rugați ca El să aleagă pe altcineva. Cine primește o poruncă și o păzește nu își va pierde răsplata.

Tânărul bogat împlinise aproape toate poruncile, dar i s-a spus că mai are nevoie doar de una pentru a intra în Împărăția lui Dumnezeu. Băiatului nu i-a plăcut ce a spus Isus și a luat întristat calea pierzaniei (Marcu 10: 17-23), pentru că iubea bogățiile mai mult decât pe Domnul. Nu vă luați după exemplul său (Psalmi 62.10; Matei 6.19.20), ci păziți toate poruncile!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!