Mesajul zilei

09/06/2021 - CUM OAMENII S-AU SUPUS CREDINȚEI

Şi am căutat să vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit ca să nu zidesc pe temelia pusă de altul.

Romani 15.20

Porunca lui Isus pentru toți cei mântuiți este de a duce Buna Vestire la orice făptură (Marcu 16,15). În această privință, Pavel a înțeles că nu ar trebui să construiască pe temelia altora. Totuși, din ceea ce am văzut în zilele noastre, se pare că hotărârea apostolului nu are niciun sens pentru mulți care insistă să atragă membrii altor slujiri, pentru a-i face să fie recunoscuți ca mari evangheliști. Însă, omul ar trebui să urmărească numai ceea ce Domnul Dumnezeu poruncește.

Lăsând deoparte firea trupului, avem o altă lecție dată de apostol: Evanghelia necesită efortul nostru de a merge mai departe. Este nevoie de închinare - rugăciune și post - pentru ca mai mulți oameni să fie scoși din imperiul întunericului și strămutați în Împărăția lui Dumnezeu. Adesea este necesar să duci mari lupte, cu rugăciune și hotărâre, pentru a elibera cu adevărat pe oameni. Pentru aceasta, este esențial să luăm în serios învățăturile biblice.

Principala noastră misiune este de a vorbi despre Hristos în mijlocul întunericului care stăpânește pe cei rătăciți, care adesea sunt membri ai familiei noastre. Făcând cunoscut Numele sfânt al Domnului, îi facem pe oameni să înțeleagă taina care îi poate ajuta să fie izbăviți de orice fel de păcat și suferință. Este necesar să învățați și să dovediți că cunoașteți puterea care este în Numele lui Isus; în acest fel, nu vă veți împotrivi niciodată poruncilor sfinte.

Fără îndoială, cei care anunță Buna Vestire sunt cei mai importanți de pe Pământ, deoarece sunt singurii care au soluția la toate problemele. Când Medicina consideră că nu mai există nicio cale, iar oamenii sunt pe punctul de a renunța și spun că nu se mai poate face nimic, evanghelizatorii pregătiți și unși reușesc, cu un mic mesaj, să facă să se nască credința în aceste inimi.

Pe lângă faptul că îi facem pe cei rătăciți să apuce Calea cea bună - Domnul Isus - suntem încă folosiți să zidim Trupul lui Hristos. Aceasta este una dintre cele mai nobile misiuni pe care Dumnezeu ni le dă să le îndeplinim, deoarece este în zadar să-i facem pe oameni să conștientizeze nevoia mântuirii, pentru ca apoi să-i lăsăm să moară spiritual. Cei care contribuie la creșterea Trupului lui Hristos fac o lucrare binecuvântată.

Nu poate face lucrarea sfântă decât cel ce cunoaște cu adevărat pe Isus și este chemat să o facă. Diavolul este în stare să pună la încercare pe cei aleși de Domnul cu mulți bani sau cu cineva care se potrivește celor cu inima slabă. Prin urmare, este mai bine să fugiți și să nu stați în preajma celor excluși de la mântuire (1 Corinteni 6.10). Dumnezeu nu poate folosi pe cei care se lasă folosiți de cel rău.

Fiți credincioși până la moarte (Apocalipsa 2.10b), pentru că Hristos a pregătit cununa vieții pentru voi. Nu o schimbați cu nimic și nu permiteți să fiți implicați în nicio lucrare a lui Satana. Fiți întotdeauna de neclintit în îndeplinirea a ceea ce știți că este voia sfântă în ceea ce vă privește. Totul se întâmplă în această lume, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac (1 Ioan 2:17).


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Dumnezeu fie cu voi!