Mesajul zilei

10/06/2021 - SEMNELE UNEI APOSTOLII

Semnele unui apostol le-aţi avut printre voi în toată răbdarea, prin semne, puteri şi minuni care au fost făcute între voi.

2 Corinteni 12.12

Orice misiune pe care ne-o dă Domnul este importantă pentru Împărăția Sa și, odată cu aceasta, vine puterea de a face minuni, puteri și semne oriunde suntem trimiși. Este trist să știm că majoritatea discipolilor Învățătorului cred că doar câțiva privilegiați au capacitatea de a lucra așa cum a făcut Isus. Însă, adevărul este că toți cei mântuiți sunt autorizați de El să-L imite în toate.

Isus nu a făcut nimic de la Sine (Ioan 8,28). Astăzi, Dumnezeul cel neschimbător (Maleahi 3.6) nu va înceta niciodată să-și respecte promisiunile. Totul se schimbă în această viață, cu excepția Dumnezeului nostru. Când un creștin crede în revelațiile Cuvântului, acesta va fi folosit în același mod în care slujitorii Domnului din trecut au fost folosiți. Fără îndoială, am produce o schimbare extraordinară în lume dacă am face lucrarea sfântă așa cum ne poruncește Biblia.

Fii atent, pentru că dacă nu te strădui să faci ceea ce ți se spune, puterea lui Dumnezeu nu se va manifesta. Când creștinul își înțelege misiunea și, prin credință, poruncește, în Numele lui Isus, ca muntele să-i iasă din cale, boala dispare, durerea trece și problemele sunt rezolvate. Puterea sfântă lucrează pentru a-ți îndeplini determinarea. Cine crede vede slava Atotputernicului Dumnezeu (Ioan 11.40).

Niciun lucrător al câmpului nu va căuta vreun rod în ziua următoare plantării, pentru că știe că este nevoie de timp ca sămânța să germineze, să se nască, să crească și să rodească. În afară de lucrarea lui Dumnezeu, nu există nicio posibilitate de a obține rodul așteptat fără a parcurge toate etapele corespunzătoare. Același lucru este valabil și pentru sămânța cea sfântă: trebuie să fie semănată și, chiar dacă semănătorul vrea să-i vadă roada, aceasta va fi posibil numai dacă are răbdare.

Drept este să urmați instrucțiunile descrise în Cuvântul lui Dumnezeu și, când va veni momentul ca fructele să apară, ele vor veni. Legea semănatului și secerișului vine de la Dumnezeul nostru. El a garantat că, atâta timp cât va fi pământul, această lege nu va înceta să existe (Geneza 8.22). Acest lucru este valabil atât pe plan fizic, cât și spiritual. Însă, unul dintre ingredientele necesare este răbdarea, așa cum ne-a arătat Pavel. Dacă această virtute nu ar fi lucrat în el, apostolia lui nu ar fi dat roade.

Lăsați Duhul Sfânt să vă confirme chemarea prin semnele care trebuie să urmeze întotdeauna după propovăduirea Evangheliei. Orice sfat pe care îl dai cuiva și orice rugăciune pe care o spui pentru cineva va fi întărită prin lucrarea eficientă a lui Dumnezeu Însuși. Cel Preaînalt spune că El Însuși întărește cuvântul celor care Îi slujesc (Isaia 44.26a).

Sunteți speciali pentru Domnul. El are pentru voi un lucru de făcut, pe care nimeni altcineva nu îl va putea realiza. Prin Cuvânt, Dumnezeu vă dă abilitatea de a acționa ca Isus. Misiunea care v-a fost încredințată este unică; prin urmare, nu vă lăsați înfrânți de oboseală, lene sau de vreun vicleșug al vrăjmașului. Puteți și trebuie să-L reprezentați pe Tatăl vostru cu toată demnitatea.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!