Mesajul zilei

11/06/2021 - PROBLEMA BĂUTURILOR ALCOOLICE

Vinul este batjocoritor, băuturile tari sunt gălăgioase; oricine se îmbată cu ele nu este înţelept.

Proverbele 20.1

Înainte de orice, trebuie să credem că Cuvântul lui Dumnezeu se împlinește. Dacă acceptăm că acesta este glasul Domnului, vom găsi în el autoritatea de a face ceea ce ne spune. Orice nesocotire a ceea ce spun Scripturile va fi considerată un păcat. Conform versetului pe care îl studiem, nu vom mai avea curajul să punem băuturi alcoolice în gură, pentru că, dacă o vom face, ne vom împotrivi voinței Celui Preaînalt.

Rețineți că lucrurile păcătoase sunt mai atrăgătoare decât cele normale. Eva locuia într-o grădină minunată, unde erau o mulțime de fructe și flori, dar a fost atrasă de fructul pe care Domnul îi poruncise să nu-l mănânce. Fii deștept, pentru că diavolul lucrează întotdeauna ca să te îndepărteze de prezența sfântă pentru a te face să cazi în ispită. Isus a spus că taina este de a sta de veghe și de a te ruga să rabzi ispita (Marcu 14,38).

Omul a folosit cerealele pentru a face cele mai variate produse, inclusiv cele alcoolice. Multe dintre acestea, atunci când sunt industrializate, ne fac un mare rău. Odată cu introducerea alimentelor procesate, numărul persoanelor cu diabet, cancer și alte boli a crescut. Nu întâmplător această creștere are loc mai mult în țările în care populația consumă produse industrializate.

Versetul citat spune că vinul este batjocoritor. Se știe că mulți religioși folosesc vin deoarece nu știu care a fost „vinul de cea mai bună calitate” produs de Isus. Unii oameni, pentru că sunt ispitiți de duhul batjocoritor care există în această băutură fermentată, nu văd niciun motiv de a înceta să o bea, iar unii chiar își bat joc de cei care se abțin de la el.

Fiind o băutură cu un conținut ridicat de alcool, vinul este și gălăgios, deoarece îi face pe cei care îl beau să-și piardă cumpătul și să cadă în ispita senzualității. Deci, ceea ce nu era în regulă, ceea ce omul detesta în zilele sale de sfințenie începe să-i placă și, astfel, se îndepărtează de sfințenia Domnului. Vinul, cât și mustul, te lasă fără înțelepciune, făcându-te să cazi pradă senzualității. Este clar că această băutură provoacă un rău cumplit, care, în unele cazuri, se manifestă doar la maturitate.

Există mulți oameni buni care au fost distruși de acest produs. Este vorba de cei care susțin că asemenea substanță nu face rău, ci chiar ar fi bună pentru sănătate. Ei bine, strugurii sunt cei care conțin această substanță benefică pentru cei care nu au alergie sau intoleranță la ea. Majoritatea medicamentelor provin din produse naturale. De fapt, Domnul nu a creat nimic care să nu fie bun; însă, păcatul este de a folosi greșit aceste lucruri.

Este zadarnic să lupți pentru a fi înțelept, să te străduiești să afli tainele științei, calea dreaptă și bunul simț, deoarece nu va fi niciodată înțelept cel ce se dedă alcoolului și, prin extensie, oricărui produs ce amorțește mintea. Cuvântul spune că, pentru a fi înțelepți, trebuie să ascultăm sfaturile și să primim învățătura (Proverbele 19.20).

.

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!