Mesajul zilei

12/06/2021 - PURTAREA DREAPTĂ CÂND TE AFLI ÎN STRÂMTOARE

Doamne, ei Te-au căutat când erau în strâmtorare; au început să se roage când i-ai pedepsit.

Isaia 26.16

Cei care slujesc Domnului nu ar trebui să treacă niciodată prin situații dificile, dar mulți se află în strâmtoare. Unii, din cauza crizei cu care se confruntă, încep să se roage ca Tatăl să le spună motivul pentru care El nu îi păzește sau nu îi sprijină. Cu toate acestea, ei sunt de vină că sunt neajutorați, deoarece sunt responsabili de acțiunile pe care le întreprind, și care îi țin departe de Dumnezeu.

Când omul mântuit părăsește lumina - sfaturile Cuvântului lui Dumnezeu în toate privințele vieții - el umblă de unul singur. Din acest motiv, drumul lui nu mai este unul plin de liniște și pace, pentru că vrăjmașul îi cauzează tot felul de suferințe. Atâta timp cât omul nu se întoarce la Dumnezeu cu pocăință sinceră, nu va fi ajutat de Domnul. Oricine este asuprit trebuie să-și amintească unde a căzut și să se pocăiască cu adevărat.

Cel mai înțelept pentru cei care se află într-o situație nefavorabilă este să se apropie de Cel Preaînalt prin citirea Scripturii, meditând asupra ei și înțelegând prin Cuvânt ce trebuie să facă. În acel moment, Domnul, care este bun, Se revelează prin Duhul Sfânt acelui om, oferindu-i capacitatea de a înțelege ceea ce a făcut sau nu,făcând loc pentru ca vrăjmașul să-l poată chinui. Înțelegând motivul asupririi, izbăvirea este posibilă.

Știind ce s-a întâmplat, oricât de incredibil ar părea, mulți nu fac nimic. Unii consideră că nu a fost atât de grav ce au făcut pentru a fi aspru pedepsiți. De fapt, nu Dumnezeu îi pedepsește, ci chiar ei au deschis ușa pentru ca cel rău să intre în viața lor și să-i lovească. Atâta timp cât nu se vor împăca cu Cel Preaînalt, vor rămâne sub puterea asupritoare. Așa cum a spus Isus, este necesar să stai de veghe și să te rogi (Marcu 14,38).

Alții acționează drept, deoarece își deschid inima și, înțelegând răul pe care l-au comis, strigă de îndată la Dumnezeu, cerându-și iertare. Mărturisindu-și greșeala, aceștia dau Domnului prilejul de a le arăta cum îi va izbăvi. Oricine ascultă de ceea ce spune Cel Atotputernic vede pe Tatăl cel iubitor lucrând pentru binele său. Este important să rămâi în legătură cu Domnul, căci, în toiul bătăliei, un singur cuvânt din Ceruri te va scăpa.

Intrând în lăcașul tăinuit și arătându-ți dorințele rele, greșelile și păcatele, vei permite ca puterea sfântă să lucreze în favoarea ta. Astfel, izbăvirea ta va fi realizată imediat. Este necesar să nu irosești niciun moment de comuniune cu Cel Preaînalt, pentru că El îți va arăta ceea ce te împiedică și te va ajuta să te ridici din nou, eliberându-te pentru totdeauna de forțele asupritoare.

Dacă treci printr-o situație dificilă, împacă-te cu Dumnezeu cel Preaînalt. Aflându-te din nou în legătură cu Tatăl, puterea Sa minunată îți va îndeplini determinările. În acest moment, căută un loc de taină și intră acolo. După ce ai închis ușile, roagă-te Domnului și El te va ajuta

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!