Mesajul zilei

13/06/2021 - REȚETA PENTRU A TRĂI BINE

Cine capătă înţelepciune îşi iubeşte sufletul; cine păstrează priceperea găseşte fericirea.

Proverbele 19.8

Dumnezeu este singurul Izvor de învățătură, înțelepciune și tărie. Nimănui altcuiva nu i se poate da atenție sau cere indicații. Omul este limitat în capacitatea sa de a analiza lucrurile și este orb în lumea duhovnicească; prin urmare, nu ar trebui să slujească niciodată de învățător sau sfătuitor. Numai când slujește Domnului, poate spune ceva bun, dacă a învățat de la Dumnezeu prin Scripturi.

Cei care nu dau curs invitației Celui Preaînalt de a se converti și de a fi mântuiți dovedesc că nu își iubesc propriile suflete. Și, dacă mor fără să se nască din nou, nu vor mai putea intra în Împărăția Cerurilor. Faptele bune pe care le-au făcut nu vor înlocui noua naștere și, prin urmare, vor rămâne afară cu toți cei rătăciți. În cele din urmă, vor fi aruncați în lacul ce va arde cu foc și cu pucioasă pentru totdeauna.

Cu toate acestea, suferința lor nu va începe după moarte. Deși sunt foarte bogați, trăiesc în opulență și își satisfac toate dorințele, vor trece prin cele mai mari încercări aici, în această lume. Drumul celor care nu se supun Domnului este plin de amar, dar, pe de altă parte, cei mântuiți se bucură de tot ceea ce este mai bun și Tatăl este întotdeauna atent pentru a le auzi rugăciunile.

Unul dintre lucrurile cele mai bune pe care le putem face în această viață este să dobândim înțelepciune. Oamenii mântuiți care nu înțeleg acest lucru nu știu cât nu pierd. „Hrana” - înțelepciunea - dată de Hristos va dura pe vecie. Lumina pe care El ne-o dă acum, prin Cuvântul Său, va fi prețioasă pentru noi în Ceruri. Porunca Învățătorului este să lucrăm pentru a dobândi această pâine, care ne va face bine aici, cât și în viața veșnică.

Creatorul ne călăuzește sufletul și are multe alte învățături pentru noi, care vor fi foarte utile în viața noastră de zi cu zi, deoarece ne vor face să fim biruitori în luptele cu vrăjmașul. Diavolul încearcă întotdeauna să ne ia în brațele sale murdare, pentru a ne ține departe de Cel Preaînalt. Prin urmare, nu putem înceta de a căuta în Domnul calea cea dreaptă. El este înțelept să ne propovăduiască ceea ce vom avea nevoie până la sfârșitul vieții.

O altă poruncă importantă este să-ți păstrezi priceperea. Nu intra niciodată în vorbă cu cel rău, pentru că este mincinos, rău și viclean. El a făcut tot posibilul și a reușit să-i facă pe oameni să-și însușească fărădelegea sa. Fii înțelept și păstrează-ți capacitatea pe care ți-a dat-o Tatăl de a cunoaște binele de rău, astfel încât să nu cazi în ispită.

Cel Preaînalt îți vrea binele. El vrea să te vadă întotdeauna binedispus, vesel și gata de a-ți asuma ceea ce El vrea să-ți arate în Cuvântul Său. Astfel, nu te vei împiedica de nimic. Calea celor care aleg binele va fi întotdeauna plină de realizări frumoase. Tatăl ceresc vrea să te împlinești prin El. Urmează calea arătată de El și trăiește bine!

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!