Mesajul zilei

15/06/2021 - NU ÎNTOARCE RĂUL CUIVA

Nu zice: „Îi voi întoarce eu răul!” Nădăjduieşte în Domnul, şi El te va ajuta.

Proverbele 20.22

Nu este un lucru bun să fii rănit de cineva. Cine nu se supără pe angajatul care îl fură, sau pe omul care spune o minciună despre el sau îi strică planul? Dacă permitem, mânia ne va umple inimile și în curând ne vom gândi la răzbunare. Cei care sunt în Dumnezeu respectă ceea ce spune El și nu se lasă niciodată stăpâniți de dorința de răzbunare. Fii un slujitor al Domnului în toate.

Luați aminte că Domnul nu numai ne interzice să ne răzbunăm, ci și să spunem că o vom face. Adevărul este că cuvintele noastre au o putere imensă (Psalmi 34.13; Iacob 3.8.9). Așadar, păziți ce spun Scripturile și nu contraziceți cele scrise. Dacă răzbunarea nu ar fi fost pedepsită, Domnul nu ne-ar fi împiedicat să vorbim despre asta sau chiar să o facem. Trebuie să avem încredere în Cel Preaînalt, pentru că El are un alt mod de a ne mulțumi inimile (Matei 5.6).

Cine se naște din nou nu mai aparține celui rău (1 Ioan 5.18). Fii conștient de faptul că, mai întâi, diavolul folosește pe cineva pentru a te jigni. Apoi, te convinge să te răzbuni. Ceea ce își dorește cel mai mult este să te vadă acționând în dezacord cu Cuvântul, făcând lucrările cărnii (Galateni 5:20). Atunci el te va putea îndruma, făcându-te să te răzbuni pe cel ce te-a jignit. Câți oameni nu au acționat fără să se gândească și, după ce și-au satisfăcut dorința de răzbunare, au petrecut ani de zile în închisoare.

Apostolul Pavel a spus că este mai bine să rabzi nedreptatea și răul (1 Corinteni 6.6-8), decât să te cerți cu o altă persoană, deoarece cearta în sine este deja o înfrângere totală în Trupul lui Hristos. „Nu voi accepta niciodată nedreptatea”, ar putea spune cineva. Cu siguranță, cei care se exprimă astfel nu au trecut prin procesul de a se naște din nou.

Oricine este în Hristos este un slujitor al lui Dumnezeu și, prin urmare, ceea ce este sau are aparține Lui. Tatăl spune că răzbunarea este a Lui și El va răsplăti pe cel ce Îl lasă să lucreze (Romani 12:19). Este mai bine să ceri mila Lui în numele celor care te jignesc decât să te grăbești.

Cu siguranță, răufăcătorul nostru este în mâinile Celui Atotputernic (Evrei 10.31). Prin urmare, trebuie să-L rugăm să fie îndurător față de acel om. În loc să-l blestemăm, trebuie să-l binecuvântăm (Romani 12.14.20). Apoi, dacă am umbla conform voinței sfinte, slujind lui Dumnezeu din toată inima, El ne-ar ocroti de relele ce ne-au fost făcute, de ceea ce au vorbit despre noi sau despre unul dintre ai noștri (Proverbele 16: 7). Cu toate acestea, așa cum se întâmplă adesea, găsim întotdeauna un motiv pentru a nu respecta îndeaproape Scripturile (Proverbele 3.7).

Dumnezeu îi va izbăvi pe toți cei care se încred în El. O răzbunare executată de cel în cauză sau de autorități nu va aduce fiul înapoi, nu va reface fecioria fetei și nici nu va da timpul înapoi pentru a anula răul făcut cuiva care, din cauză că nu era în comuniune cu Tatăl, nu a știut nimic despre planurile diavolului. Cu toate acestea, putem să ne opunem în viitor faptelor sale rele, atâta timp cât îndeplinim voința sfântă, pentru că în acest scop s-a întrupat Fiul lui Dumnezeu (1 Ioan 3,8).

Orice Cuvânt al lui Dumnezeu trebuie să fie înțeles și respectat. Cei care nu sunt tari în credință văd tot felul de rele întâmplându-se lor înșiși sau alor lor. Cei care își îndeplinesc misiunea dată slujesc Celui Preaînalt din toată inima. Astfel, vor fi răsplătiți pentru ceea ce realizează, chiar dacă dau numai un pahar cu apă rece unuia dintre micuții Domnului (Matei 10,42).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!