Mesajul zilei

17/06/2021 - ÎN EL, TE VEI MÂNTUI

Fii o stâncă de adăpost pentru mine, unde să pot fugi totdeauna! Tu ai hotărât să mă scapi, căci Tu eşti stânca şi cetăţuia mea.

Psalmi 71.3

David, tânărul păstor, care a devenit rege al lui Israel și nu a pierdut niciodată vreo bătălie, a înțeles că va trebui să fie mântuit prin porunca dată de Domnul. Scriind acest Psalm, el ne arată de ce a fost ocrotit de Cel Atotputernic și, prin urmare, a ieșit întotdeauna biruitor. Toată lumea ar trebui să caute cuvântul Domnului, care este poruncă pentru noi. Astfel, prin cuvânt, ne vom mântui.

Este necesar să credem că Tatăl ne este ca o stâncă de adăpost puternică. Astfel, vrăjmașul nu te va găsi cu minciunile, suferințele și ispitele tale. Cuvântul care îți este dat trebuie să fie primit ca o poruncă, o țintă care trebuie urmărită și cucerită. Fără îndoială, cei care trăiesc în Sfântul Lăcaș nu vor fi niciodată atinși de forțele rele. Dacă acestea vor încerca să îi atace, vor fi învinse.

Când ești ispitit să faci păcate, fugi de te adăpostește la Turnul cel tare (Proverbele 18.10). Cel Preaînalt este pentru noi o Stâncă, unde vrăjmașul nu va putea pătrunde niciodată. Găsește-ți refugiul în Domnul (2 Samuel 22.2), căutând să vă întăriți în Cel care este o Cetățuie puternică (Psalmi 31.2) și, când te vei întoarce la viața normală, nu vei mai fi o țintă ușoară pentru diavol.

Fără îndoială, Duhul Sfânt a fost cel care l-a făcut pe regele lui Israel să facă din Domnul Cetățuia sa. El l-a îndrumat pe David să scrie acest lucru pentru ca eu, tu și toți ceilalți care credem în Domnul să facem din Cel Atotputernic Sălașul nostru cel ocrotitor, un Adăpost de nepătruns. Apoi, depinde numai de noi să ne găsim refugiu în Scutul Său de fier. Nu există și nu va exista niciodată prilej în care diavolul să te poată asupri.

Este important să știm că fiecare revelație dată în Scriptură este o poruncă de la Cel Veșnic. Prin urmare, asigură-te că respecți orice poruncă, chiar dacă o consideri de mică importanță. Împlinind-o, dovedești că iubești pe Domnul și că ești iubit de El. Îndrumarea ți-a fost dată pentru a te mântui. Nu aștepta ca Dumnezeu să facă ceva minunat pentru tine, pentru că El a făcut totul dinainte.

David încheie acest verset în mod clar, spunând că Cel Preaînalt a fost Stânca lui. Iar El este și Stânca ta! Așa că nu-l lăsa pe diavol să te păcălească. Ridică-te și asumă-ți locul în Fiul lui Dumnezeu, apărându-te de furtunile vieții de fiecare dată când ești atacat.

Pe lângă Stâncă de adăpost, Dumnezeu îți este Cetățuia cea puternică. Fii tare când spui că cel rău nu te va atinge niciodată, pentru că Atotputernicul te va feri de toate atacurile puterii infernale. Este timpul să păzim porunca dată de Domnul. Nu te plânge de soartă, pentru că în El îți vei găsi mântuirea, vindecarea și viața îmbelșugată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!