Mesajul zilei

18/06/2021 - DOMUL ÎȚI ESTE NĂDEJDEA

Izbăveşte-mă, Dumnezeule, din mâna celui rău, din mâna omului nelegiuit şi asupritor! Căci Tu eşti nădejdea mea, Doamne, Dumnezeule! În Tine mă încred din tinereţea mea.

Psalmi 71.4,5

Dacă, din orice motiv, ai căzut în mâna celui rău, care este nelegiuit și asupritor, ai prilejul ca Domnul să te izbăvească. Nu există caz pe care El să nu-l rezolve sau o situație pentru care El să nu găsească o soluție. Dumnezeu este un Expert în rezolvarea problemelor și le rezolvă chiar și pe cele imposibile. Pentru Cel Atotputernic, nu vor exista niciodată cauze imposibile. De fapt, lipsa credinței este cea care ne împiedică să-L vedem lucrând pentru binele nostru.

Autorul acestei rugăciuni a fost călăuzit de Duhul Sfânt. El a recunoscut că numai Domnul ne poate izbăvi din mâinile celor care pretind că sunt în Dumnezeu, dar nu Îi slujesc Lui cu adevărat. Există oameni care, din păcate, se lasă mânați de câștig, lăcomie și alte lucruri ale cărnii. Indivizi ca aceștia ne cauzează un rău teribil, nu ne fac doar să suferim din cauza răutății lor, ci ne și împiedică să îndeplinim ceea ce ni s-a poruncit să facem.

Adversarul tău poate fi un om nelegiuit, precum judecătorul care nu se temea de Dumnezeu și nu se rușina de nimeni (Luca 18, 1-8). Însă, Domnul a dat văduvei o înțelepciune ce, prin simplitatea ei, l-a determinat pe magistrat să-i facă dreptate. Păcatul este cel care cauzează existența oamenilor nelegiuiți și asupritori. Oricine îl practică, nu se gândește de două ori înainte de a îndeplini poruncile diavolului, întrucât este slujitorul său.

Dacă ți s-a întâmplat asta, întărește-te prin Cuvântul sfânt. Nu te hrăni cu amărăciune și nu lăsa furia să intre în inima ta (Evrei 12.15). Străduiește-te să împiedici ca ura sau alte sentimente rele să te domine. Tot răul care ți se întâmplă este pentru a te abate de la planul sfânt. Orice rău ce ți se face nu va fi la fel de dăunător ca și faptul că nu ai reușit să faci voia Domnului.

Învinge pesimismul, deoarece Cel Atotputernic este alături de tine pentru a-ți da victoria. El este alături de tine în timp ce acționezi după Cuvânt. Cel Preaînalt nu dă greș niciodată și nu uită cine-L iubește. Omul nelegiuit și asupritor este capabil profite de un gând rău pe care l-ai spus, dar Dumnezeu este Judecătorul drept, care ține cont de cât de mult ai fost înșelat, până la poticnirea cuvintelor. Domnul este milostiv (Psalmi 100.5).

De fiecare dată când ai acționat după cum El ți-a spus a fost socotit ca un act de neprihănire, ce va fi înaintea lui Dumnezeu ca o realizare ce nu va fi uitată niciodată. Așadar, fii puternic și curajos. Du-te înaintea Judecătorului drept și deschide-ți inima, invocându-L cu toată puterea. Folosește Numele lui Isus pentru a vorbi Tatălui și, de asemenea, pentru a alunga ceea ce te face să suferi.

Dacă îți folosești drepturile în Domnul, vei câștiga întotdeauna! Domnul nu ți-a spus din întâmplare că în El îți este nădejdea. Așadar, asumă-ți Cuvântul lui Dumnezeu și fii atent că El îți va călăuzi pașii!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!