Mesajul zilei

19/06/2021 - FAPTE ALE DREPTĂȚII SFINTE

Gura mea va vesti zi de zi dreptatea şi mântuirea Ta, căci nu le cunosc marginile.

Psalmi 71.15

Trebuie să aflăm mai multe despre neprihănirea lui Dumnezeu, despre ce a făcut pentru noi și ce poate face pentru binele nostru astăzi. În aplicarea dreptății sfinte - determinarea noastră - Domnul începe lucrul pentru a răspunde tuturor cererilor noastre. Adevărul este că Cel Atotputernic este fericit să ne răspundă atunci când, în Numele puternic al lui Isus, ne purtăm potrivit Cuvântului.

Binecuvântările pe care le-am dobândit trebuie relatate. Acest lucru este valabil atât pentru cele pe care le-am obținut ca urmare a convertirii noastre, cât și pentru cele pe care le-am primit prin aplicarea dreptății sfinte. Nu contează dacă binecuvântarea ți-a fost făcută direct sau indirect - cu asistență medicală - deoarece este foarte important să spui că Tatăl a răspuns strigătului tău. O relatare făcută din toată inima îi va face pe oameni să-și dorească să cunoască pe Domnul.

Mântuirea include iertarea păcatelor și vindecarea bolilor fizice, mentale și spirituale. În moartea lui Isus, luând asupra Sa păcatele, durerile și neajunsurile noastre, El ne-a înlocuit (Isaia 53.4). Prin rănile Sale, am fost vindecați și, prin sângele Său, iertați (v. 5). El ne-a scăpat de relele care atacă omenirea. Când unul dintre ele vine să te lovească, mustră-l imediat.

Faptele lui Dumnezeu, minunile, cât și revelațiile Cuvântului Său, sunt foarte importante pentru cei care nu știu ce pot primi de la Cel Preaînalt. Credința care se află în inimile multor oameni nu este încă activată de Cuvântul viu. Cu toate acestea, o relatare despre ceea ce a făcut Domnul pentru cineva poate servi de luare aminte și, chiar dacă cuvântul este dat indirect, oamenii pot primi credința adevărată, care îi va izbăvi.

Știm câte puțin din ceea ce Dumnezeu realizează în lume. Fără îndoială, El ne ajută în toate cele. Ispitele ce au fost îndepărtate de noi, accidentele evitate și alte izbăviri realizate de El pe Pământ, al căror număr exact nu-l vom ști niciodată, servesc drept dovadă a iubirii sfinte. Dacă Cel Preaînalt nu ar dezvălui lucrările Sale, cele mai multe dintre ele ar trece neobservate.

Ioan a spus că dacă tot ceea ce a făcut Isus ar fi fost consemnat, nici chiar în lumea aceasta n-ar fi putut încăpea cărţile care s-ar fi scris (Ioan 21.25b). Din primul moment în care El a spus: Să fie lumină! (Geneza 1.3), nu a încetat niciodată să lucreze. Fiecare culoare, parfum și frumusețe a florilor, precum și a păsărilor și a celorlalte vietăți care există pe Pământ - atât cele vizibile cu ochiul liber, cât și cele care sunt cunoscute numai la microscop - sunt toate lucrarea Creatorului.

Fără îndoială, cei care află despre faptele dreptății sfinte și îi slujesc lui Dumnezeu vor trebui să arate că credința lor crește de fiecare dată când biruiesc în bătălii. Acești oameni sunt vindecați și izbăviți mereu. Cei care trăiesc prin credință sunt recunoscuți peste tot prin tăria dovedită în vremuri de încercări și nenorocire.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!