Mesajul zilei

20/06/2021 - MIJLOCIREA ARE ÎNTÂIETATE

 Adu-ţi aminte de robii tăi: Avraam, Isaac şi Iacov. Nu căuta la îndărătnicia acestui popor, la răutatea lui şi la păcatul lui.

Deuteronom 9.27

Domnul a vrut să-i omoare pe izraeliți, pentru că nu s-au supus poruncii Sale de a se duce pentru a lua în stăpânire Țara Făgăduinței. Totuși, Moise a știut să se roage rugăciunea de mijlocire, care are întâietate, și, în acest fel, a obținut înduplecarea sfântă ce i-a scăpat de la nimicire. Așa ar trebui să ne rugăm pentru cei slabi care nu păzesc poruncile Domnului. Exemplul lui Moise este de urmat.

Moise s-a rugat amintind lui Dumnezeu de patriarhii care L-au slujit și cărora le-a făcut făgăduințe. Astăzi, rugăciunea mijlocitoare trebuie rostită în Numele lui Isus, iar Domnul va auzi această cerere. Moise a folosit taina ascultării, iar noi pe cea a Noului Legământ, care este completă și funcționează întotdeauna: Numele lui Isus, Cuvântul lui Dumnezeu - Însuși Isus, pentru că El este Cuvântul viu - și Duhul Sfânt, care este celălalt Mângâietor.

Mijlocirea noastră trebuie să fie o luptă permanentă și de neîncetat împotriva forțelor răului. Cel Preaînalt ne-a autorizat să mijlocim pentru cei slabi și neascultători. Trebuie să fim obiectivi în ceea ce cerem și cum facem mijlocirea. Rugăciunea noastră trebuie spusă cu convingerea că, folosind Numele lui Isus, vom primi răspuns. Când suntem pătrunși de Duhul Sfânt, nu există nicio cale de a da greș în lucrarea pe care ni s-a poruncit să o facem.

Cine este sprijinit de Domnul pentru a mijloci pentru cineva nu trebuie să aibă nicio îndoială că va fi auzit. Când simțim atingerea sfântă în inimile noastre, putem intra în luptă convinși că vom ieși învingători.

Prin urmare, nu ne putem opri la zece oameni drepți, așa cum a făcut Avraam (Geneza 18: 25-32), ci trebuie să continuăm să pledăm până și pentru dragostea unui singur om drept (Luca 15.10). De fapt, nu există și nu va fi doar unul în sine. Însă, oricine păzește poruncile Domnului este îndreptățit de Dumnezeu (Iacob 2:24).

În timp ce vă rugați, amintiți-vă că toți cei care practică păcatul slujesc diavolului (1 Ioan 3: 8). Această ființă duhovnicească este nemiloasă în lucrarea sa nimicitoare. Misiunea sa este de a fura, de a omorî și distruge (Ioan 10.10a). Cu toate acestea, nu trebuie să ne temem de ea, deoarece ni s-a dat putere și autoritate asupra duhurilor necurate (Marcu 16,17). Când vorbim în Numele lui Isus, cel rău nu poate răbda focul sfânt care urmează poruncii date.

Când intrăm în luptă împotriva vrăjmașului, ne luăm locul în Hristos și, prin urmare, nu vom fi învinși niciodată. Diavolul nu se poate ridica niciodată înaintea noastră. Cu Domnul înaintea noastră, ispititorul nu poate rezista, pentru că va fi complet distrus. Când ascultați de Domnul, nu vă lăsați amăgiți de minciunile celui rău. Mergeți la luptă, cu credința că o veți câștiga (Romani 8.31b).

Aș vrea ca tu, prietene, să încerci să-ți amintești cum a strigat Moise pentru israeliți și a fost auzit. Modul tău de a te ruga trebuie să fie în Numele lui Isus. Astfel, nu vei pierde nicio bătălie. Ai grijă, totuși, să nu folosești argumente umane sau mincinoase. Domnul nu Se va lăsa înșelat de minciunile pe care le spunem. Cuvântul Său este Adevărul (Ioan 17:17).

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!