Mesajul zilei

21/06/2021 - CEI CE SE ABAT DE LA CALE

Domnul mi-a zis atunci: ‘Scoală-te şi pogoară-te în grabă de aici, căci poporul tău, pe care l-ai scos din Egipt, s-a stricat. S-au abătut curând de la calea pe care le-am arătat-o: şi-au făcut un chip turnat.’

Deuteronom 9.12

Moise a avut una dintre cele mai incredibile experiențe cu Dumnezeu pe Muntele Horeb. A stat acolo 40 de zile și 40 de nopți, fără să mănânce pâine sau să bea apă. Fără îndoială, Cel Preaînalt a fost cel care l-a susținut pentru a realiza o astfel de slujire. Astăzi, nimeni nu trebuie să încerce să urmeze pe acest conducător al evreilor în această privință. Trebuie precizat că nu el a decis să postească. Domnul i-a poruncit să urce muntele și l-a ajutat peste măsură.

Nu știm cât Moise ar fi stat în acel loc. La îndrumarea Celui Preaînalt, acest slujitor al Domnului a trebuit să-și întrerupă șederea sfântă și să coboare repede, deoarece oamenii se stricau. Dar de ce au făcut izraeliții acest lucru, știind cât de mult nu a lucrat Dumnezeu pentru ei? Adevărul este că diavolul ispitește întotdeauna oamenii curați cu cele mai nepotrivite propuneri și, din păcate, mulți le acceptă.

Am văzut fapte similare în apostolia mea. De mai multe ori, am fost folosit de Cel Veșnic pentru a ajuta o mulțime de oameni să se lase de păcat și vrăjitorie. Aceștia sufereau orori în mâinile demonilor. Cu toate acestea, după ce au fost curățați, gata de a obține mai mult de la Dumnezeu și de a se bucura de tot ceea ce este scris în Scripturi, mulți dintre ei au ascultat de firea cărnii și, oricât de ciudat ar putea părea, i-au târât și pe alții cu ei în greșeală.

Nu au citit ei în Luca 17 că cei care cad și fac și pe altul să cadă vor suferi îngrozitor în veci de veci? Avem obligația de a veghea și de a ne ruga ca stricăciunea să nu vină asupra noastră și nici să nu ne îndepărteze de Mântuitorul. Vrăjmașul își mărește eforturile pentru a ne scoate din brațele Celui Atotputernic. Dacă suntem cumpătați și vigilenți, cel rău nu va putea niciodată să-și atingă scopul (1 Petru 5.8).

În calitate de Creator și Mântuitor al nostru, El are dreptul să ne spună ce cale trebuie să urmăm. El nu face acest lucru pentru a ne priva de ceva, ci pentru a ne izbăvi de suferințe, mai ales de cele care vor dura pe vecie. Dacă ești unul dintre cei care s-au lăsat înșelați de ispite, pocăiți-vă și fugiți înapoi în brațele Domnului, cât mai este timp (Isaia 55.6).

Cine rămâne în greșeală nu se gândește la ce se va întâmpla cu el la întoarcerea lui Hristos. Cu acest prilej, îngerii vor pune omenirea în două grupuri (Matei 25: 31-46). Oricine va sta în stânga Învățătorului, va primi porunca de a merge în focul veșnic. Mulți dintre cei care vor fi aruncați acolo vor striga către Domnul, susținând că s-a făcut o greșeală în ceea ce privește locul în care au fost așezați. Vor susține că au izgonit demoni, au vindecat bolnavi și chiar au prorocit în Numele lui Isus (Matei 7.22).

Singurul răspuns pe care îl vor auzi de la Domnul este că El nu i-a cunoscut niciodată, din cauză că foloseau nelegiuirea (v. 23). Așadar, înainte ca asta să ți se întâmple, pocăiește-te de toate păcatele și slujește lui Dumnezeu într-un mod sfânt.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!