Mesajul zilei

22/06/2021 - DOMNUL ÎȚI ESTE APROAPE

Apropie-Te de sufletul meu şi izbăveşte-l! Scapă-mă, din pricina vrăjmaşilor mei!

Psalmi 69.18

Omenirea trebuie să fie acoperită de o manta infernală pentru că oameni din toate părțile lumii fac lucruri rele. Cel mai rău este că oamenii nici măcar nu bănuiesc că se îndreaptă către pierzania cea veșnică. Chiar și printre cei mântuiți sunt mulți cei care se îndepărtează tot mai mult de Domnul. Dacă nu se pocăiesc, vor fi aruncați în locul suferinței veșnice, din care nu vor mai ieși niciodată (Matei 3.2).

Toți cei care cedează ispitei sunt stăpâniți de un păcat. Chiar dacă se opresc din greșeală, dacă nu se pocăiesc și Domnul nu se apropie de sufletele lor pentru a le izbăvi, vor continua sub autoritatea rea. Din acest motiv, mulți încetează să-L mai caute pe Dumnezeu și nu mai merg la biserică. Când au păcătuit, nu au căutat iertarea și izbăvirea. Nimeni nu poate scăpa de unul singur de cel rău.

David și-a deschis inima și l-a rugat pe Domnul să se apropie de sufletul său. Dacă și tu simți că, fiind stăpânit de vreo patimă, te-ai depărtat de Tatăl, trăind sub influența gândurilor negative, necurate sau diavolești, aceasta este rugăciunea pe care trebuie să o spui. Dacă continui să amâni această apropiere de Domnul, s-ar putea să fii dezamăgit în ceasul cel din urmă. Astăzi este ziua izbăvirii tale (Evrei 3,15; Psalmi 95,8).

Așadar, nu pierde vremea, căci Cel Preaînalt a poruncit să fie scris acest lucru în Cuvântul Său, spunându-ne că vrea să Se apropie de noi pentru a ne salva sufletul. Deci, profită de invitație și fă aceeași rugăminte. Fiind în mâinile celui rău, ți se poate întâmpla numai răul. Diavolul nu va renunța la tine pentru nimic în lume; deci, întoarce-te acum la Tatăl și mărturisește-ți greșeala!

Răscumpărarea este o bătălie pe care numai Domnul o poate câștiga. Dacă este necesar, El va folosi pe cineva pentru a expulza pe cel rău care a pus stăpânire pe inima ta. Dacă este vorba doar de asuprire, va fi nevoie tot de o luptă. Războinicul desăvârșit știe să ne izbăvească cu totul. Dacă ai păcătuit, nu te preface că nu s-a întâmplat nimic. Mărturisește-ți nelegiuirea și strigă după ajutorul sfânt (1 Ioan 1.9).

Ajutorul care vine de Sus te va elibera de atacurile vrăjmașului (Psalmi 121.1). Nu-l lăsa pe diavol să te aibă în mână nici măcar un minut. Nu ai nimic mai important de făcut decât să intri în prezența lui Dumnezeu, pentru ca întreaga ta ființă să poată fi răscumpărată. Abia atunci îți vei recâștiga controlul asupra vieții tale. Atâta timp cât vei fi în mâinile vrăjmașului, nu-ți vei găsi pacea și izbăvirea, iar părtășia ta cu Tatăl va rămâne compromisă.

Așadar, crede în ce spun Scripturile și fii liber! Isus a plătit dinainte prețul răscumpărării tale (Isaia 53). Deci, dacă vrei să faci să înceteze lucrarea diavolească în viața ta, strigă la Domnul! El are puterea de a te elibera imediat (Ioan 8,36). Nu pierde timpul! Scapă de orice jug și primește izbăvirea care aparține copiilor lui Dumnezeu (Galateni 5.1).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!