Mesajul zilei

23/06/2021 - PUTEREA LUCREAZĂ ÎN NOI

Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi.

Efeseni 3.20

Credința pe care ne-o dă Dumnezeu auzind Cuvântul Său ne face să-L cunoaștem drept Cel Atotputernic. Dar, în revelația a ceea ce este scris, primim înțelegerea care ne face să ne iubim sufletul, izgonind gândurile rele și necurate, poftele necuviincioase și alte lucruri stricate. Prin urmare, fii ferm în înțelegerea care ți-a fost dată și roagă-te Domnului să-ți primești izbăvirea întreagă.

Paguba pe care o are omul care nu studiază Biblia este incomensurabilă, deoarece, fără a fi în contact cu Scripturile, credința nu va veni în inima sa și, prin urmare, nu va putea crede în Cel Preaînalt pentru a face lucrări mari. Dacă există vreun păcat în inima ta, chiar dacă Dumnezeu este Atotputernic, El nu va putea răspunde cererilor tale. Păcatul desparte pe om de Domnul (Isaia 59.2).

Nu există niciun motiv pentru care un copil al lui Dumnezeu să stea în suferință, pentru că Isus a promis că va izbăvi pe toți cei asupriți (Isaia 61.1). El a garantat că omul izbăvit de El va fi cu adevărat liber (Ioan 8,36). Deci, de ce să trăiești chinuit de forțele întunericului, când poți trăi de parcă vrăjmașul nici nu ar exista? Cu o mică înțelegere despre ceea ce îți poate face Domnul, vei trăi fără griji.

Trebuie să fii conștient de privilegiul creștinului: Cel care a creat întregul univers trăiește în tine. El este atât de puternic încât poate face pentru binele tău mult mai mult decât poți crede sau cere (Efeseni 3:20). Așadar, puterea Lui trebuie să lucreze în viața ta. Altfel, dacă, păcatul este prezent, nu vei avea parte de lucrările Celui Preaînalt. De ce să nu profiți de acest moment special pentru a scăpa de suferință?

Necunoașterea noastră despre ceea ce poate face Dumnezeu pentru copiii Săi ne împiedică să ne bucurăm de lucrurile bune. Există indivizi care suferă inutil pentru un singur fapt: lipsa cunoașterii despre cine este în Hristos și ce poate face, cât și că Dumnezeu este puternic pentru a realiza mult mai mult pentru ei. Cel ce își permite să fie învăluit și binecuvântat de puterea sfântă va vedea fără îndoială pe Domnul surprinzându-l cu minunile Sale.

Cei care umblă în lumina revelației Cuvântului le este ușor să trăiască izbăviți de vrăjmaș. Acești oameni sunt întotdeauna pozitivi, veseli și, în același timp, neînfricați. Sunt curajoși, pentru că de îndată ce răul îi amenință, încep să lupte pentru a-l prinde și birui, folosind armele dreptății Domnului. Așa vrea Dumnezeu să ne purtăm.

Încearcă să te închini lui Dumnezeu, pentru că diavolul umblă în jurul tău, urlând ca un leu și încercând să te înghită (1 Petru 5.8). Viața ta poate începe să se schimbe acum, dacă faci cel mai important pas, și anume de a nu face loc ispititorului (Efeseni 4:27). De aceea, încrede-te în Cel Preaînalt cu toată ființa ta. Astfel, vei pune puterea Lui la lucru pentru binele tău.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!