Mesajul zilei

25/06/2021 - TURNUL TĂU DE SCĂPARE

O, Tăria mea! Pe Tine Te voi lăuda, căci Dumnezeu, Dumnezeul meu cel prea bun, este turnul meu de scăpare.

Faptele Apostolilor 27.25

Omul care are un avocat bun, deși știe că infracțiunea comisă de el poate primi o pedeapsă grea, intră în instanță cu speranța de a fi achitat. Pe de altă parte, cine nu este în măsură să fie apărat de un avocat intră știind că ar putea fi condamnat la o pedeapsă mai mare decât infracțiunea sa. Diferența constă în persoana care îți va apăra cauza. Nu respinge niciodată oferta Domnului, pentru că El este Apărătorul tău prin excelență.

Noi avem pe Isus, cel mai bun avocat din toate timpurile. El este Adevărul, cunoaște slăbiciunile noastre și, prin urmare, ne poate izbăvi de moarte - firea lui Satana. Când El a fost în mijlocul nostru, Tatăl a permis ca Mântuitorul să fie ispitit în toate, astfel încât să poată izbăvi pe toți cei care au venit la El. Planul lui Dumnezeu este să vi se ierte păcatele și să începeți să trăiți o nouă viață (Romani 6.4) .

Hristos este mai mult decât un avocat; El spune că este Atotputernic, ca Acela care are puterea să ne scape de toată lucrarea diabolică în care suntem implicați. Nu există altă cale de a scăpa de condamnare, decât de a fi eliberat de puterea Sa, spălat cu sângele Său și renăscut în Duhul Sfânt. Aceasta este lucrarea de care toată lumea are nevoie în viața sa; în caz contrar, nu va mai exista speranță.

Ca Mântuitor al umanității, Isus este apărarea noastră. Diavolul poate să-și întindă mâna murdară și să strige că suntem păcătoși, dar Hristos își va întinde mâna Sa puternică și va spune că El a murit în locul nostru, plătind prețul pentru mântuirea noastră (Isaia 53,4,5). Acum, dacă Îi permiți să-ți fie apărarea, nu vei fi condamnat. Începând cu ceea ce a avut loc pe Calvar, condamnarea ta este un lucru din trecut.

Domnul este Dumnezeul îndurării! De aceea, să nu-ți fie frică să mergi la El și să te rogi pentru iertarea Lui, pentru că El i-a chemat pe toți cei trudiți și împovărați (Matei 11,28). Pentru ca să ți se ierte păcatele, Isus a vărsat până la ultima picătură din sângele Său. Din acel moment, Dumnezeu cel neprihănit nu te mai vede ca pe un rătăcit, ci prin mijlocirea sângelui vărsat de Fiul Său. Prin urmare, El te va ierta și te va curăța de nelegiuirile tale.

Așadar, pentru tot ceea ce face Dumnezeu pentru tine, începe să cânți laude, mulțumindu-I Lui pentru iertarea ta. Acum, du-te pe Stânca cea tare și adăpostește-te de ispite, scăpând cu totul de condamnare. Cine poate aduce acuzații împotriva vieții tale, dacă Domnul te iartă? (Romani 8.33). Astfel, asigură-te că te-ai împăcat cu cel pe care l-ai jignit; procedând așa, vei putea obține ajutorul sfânt.

De ce să te temi, dacă Domnul îți este apărarea? De ce să nu profiți acum și să-ți deschizi inima Lui, primind astfel curățirea tuturor faptelor tale greșite? Ți-a surâs soarta, căci Dumnezeu se uită în sufletul tău chiar acum și te iartă cu desăvârșire. Fii destul de curajos pentru a scăpa de păcat. Biruința îți este asigurată!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!