Mesajul zilei

26/06/2021 - SĂ TE TEMI ȘI SĂ UMBLI ÎN CĂILE DOMNULUI

Să păzeşti poruncile Domnului, Dumnezeului tău, ca să umbli în căile Lui, şi să te temi de El.

Deuteronom 8:6

În capitolul 8 al cărții Deuteronom se găsesc o serie de lecții foarte prețioase pentru cei mântuiți. Izraeliții au fost duși în Canaan, țara pe care Dumnezeu le promisese să le-o dea. Noi suntem duși la Evanghelie, adevărata Țară a Făgăduinței. Este înțelept să nu ne îndoim de puterea Dumnezeului nostru de a ne călăuzi și de a ne îndruma pașii în țara cea adevărată, unde nu ne va lipsi niciodată nimic.

Primul îndemn al Domnului a fost ca ei să păzească poruncile pentru a putea trăi și lua în stăpânire țara, ce fusese făgăduită părinților lor, ca să se înmulțească acolo. Prin urmare, și noi trebuie să acționăm potrivit Evangheliei, pentru a trăi, a intra, a lua în stăpânire „țara” pe care Isus a cucerit-o pentru noi ca să ne înmulțim. Există multe lucruri bune de care să vă bucurați și toate acestea vă vor fi arătate în Scripturi.

Nu vă lăsați surprinși de ispitele care vă vin în inimă, deoarece fac parte din învățătura și încercarea prin care Domnul vă permite să treceți. Cei care cad în ispită încetează de a merge cu Tatăl din cauza problemelor cu care s-au confruntat; astfel, aceștia se răzvrătesc împotriva poruncilor din Ceruri. Unii se uită în urmă și tânjesc după ceapa și usturoiul din Egipt (Numeri 11: 5), dar nu pot intra în Împărăția lui Dumnezeu. Cu toate acestea, numai cu răbdare veți câștiga sufletele acestor oameni.

Suntem adesea umiliți de frații noștri. Unii chiar merg până acolo încât ne persecută și spun minciuni despre noi. Asta ar trebui să fie un motiv de bucurie, deoarece răsplata ne este mare (Luca 6.35). Dacă tânjiți după Adevăr și dreptatea sfântă, credeți că Dumnezeu vă este Pavăza și, atunci când veți trece testul, El vă va răsplăti cu multe binecuvântări.

Când v-ați convertit, totul era o fericire, nu-i așa? Astăzi, însă, se pare că veșmintele de bucurie cu care Domnul vă îmbrăcase sunt îmbătrânite și, de aceea, nu vă mai bucurați să mergeți în casa lui Dumnezeu sau să-I păziți poruncile. Nu vă purtați așa, pentru că de aceea izraeliții au umblat 40 de ani prin pustie. Întoarceți-vă către Cel Preaînalt și vă veți regăsi fericirea.

În loc de a lăsa ca inima să vă fie rănită, Dumnezeu vă cere să mărturisiți că El vă îndreaptă, pentru că El este Tatăl vostru. Nu vă ridicați împotriva acestei moșteniri, și nici nu vă întindeți mâna pentru a lua ceea ce Preaînaltul nu v-a dat. El este Tatăl vostru și știe exact când veți fi pregătiți să vă asumați ceea ce El vrea să vă dea. Dacă nu ați fi copiii Săi, El nu ar avea atâta grijă de a vă învăța. Credeți și veți vedea slava lui Dumnezeu!

În cele din urmă, păziți poruncile lui Dumnezeu. În acest fel, vă veți teme de El - Îl veți respecta - și veți merge pe căile Sale. Domnul știe cum să-i pregătească pe toți copiii Săi pentru marile lucrări care îi așteaptă înainte. Nu lăsați niciodată ca răul, furia, mânia și amărăciunea să vă pătrundă în inimă.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!