Mesajul zilei

27/06/2021 - ÎNTĂRIȚI PENTRU UN VIITOR FERICIT

Domnul a răspuns: „Da, vei avea un viitor fericit; da, voi sili pe vrăjmaş să te roage la vreme de nenorocire şi la vreme de necaz!

Ieremia 15.11

Pentru a face bine, slujitorii Celui Preaînalt trebuie întăriți. Astfel, lucrarea Lui minunată va fi îndeplinită în zilele noastre, așa cum a fost în timpul Domnului și Mântuitorului nostru. Misiunea pe care Isus a dat-o tuturor celor care cred în El este să facă aceeași lucrare pe care a făcut-o El. Avem promisiunea sfântă și, prin urmare, putem merge mai departe, iar ajutorul Cerului nu ne va lipsi niciodată.

Dacă toți slujitorii ar lua promisiunea lui Dumnezeu ca pe o poruncă și s-ar strădui să o facă realitate, am vedea astăzi înfăptuite multe lucruri importante. Adevărul este că Atotputernicul vrea să-i elibereze pe cei care se află sub jugul diavolesc, consumând droguri, prostituându-se, fiind necinstiți și distrugându-se. Trebuie să-i convingem să devină oameni buni.

Întotdeauna au existat și vor exista vremuri de nenorociri. Așa cum, pe vremea lui Avraam, seceta a adus foamea pe Pământ, am văzut cum și în zilele noastre câteva regiuni au fost atacate de acest rău. În vremea lui Lot, Iadul a făcut din Sodoma și Gomora două orașe ale desfrâului. În zilele noastre, națiuni întregi au căzut pradă aceluiași păcat. Societatea mondială a devenit extrem de permisivă în a se abate de la buna purtare, deoarece se ia după legea lui Satana.

A venit vremea necazului ce a pus stăpânire pe mulți. Chiar și în biserici, acest lucru s-a întâmplat. Niciodată nu a existat atât de mult adulter, atât de multe divorțuri, atât de multe abuzuri asupra minorilor și atât de multe violuri la care am fost martori în ultima vreme. În multe cazuri, infractorul nici măcar nu este arestat, pentru că primește o hotărâre judecătorească care îl pune în libertate. Există avocați care sunt experți în eliberarea infractorilor. Cât de mult nu are nevoie lumea să cunoască binele!

În versetul studiat, Domnul spune că, la vreme de nenorocire, dușmanul s-ar ruga de Ieremia. Acest lucru se întâmplă; diavolul ne-a cerut să nu ne amestecăm în lucrarea sa, așa cum s-a întâmplat cu îndrăcitul din ținutul gadarenilor (Matei 8,28,29) și sinagoga din Capernaum (Luca 4,31-37). Există părinți care îi permit fiicei să-și ducă iubitul în camera ei, deoarece la motel este periculos și există cazuri în care chiar și fiul își aduce „iubitul” în casa părinților. Isus ne-a învățat să nu luăm în seamă cererile diavolului (Luca 4.25).

Oricine face o înțelegere cu cel rău se dezleagă de Cel Atotputernic (2 Corinteni 6.14.15). Apoi, în viața acestui fel de om, întunericul își va termina lucrarea. Unii cred că banii economisiți îi vor proteja, dar nu asta a spus Isus omului care a construit noi grânare și le-a umplut cu provizii (Luca 12, 20). În aceeași noapte, sufletul lui a fost luat. Există o singură modalitate de a nu-ți face de lucru cu diavolul: să asculți de poruncile lui Isus. Oricine păzește porunca sfântă va primi o răsplată (Evrei 11.6).

Textul biblic începe prin a spune ceea ce a spus Domnul, iar ceea ce vorbește Dumnezeu nu va înceta să se întâmple niciodată. Diavolul nu este în stare să se confrunte cu Cel Preaînalt. Dumnezeu este Atotputernic și, prin urmare, atunci când lucrează, nimeni nu-L poate opri (Isaia 43.13). Crede ceea ce Îți spune Cel Preaînalt și nu vei fi niciodată acuzat de judecata veșnică, și nici predat vrăjmașului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!