Mesajul zilei

28/06/2021 - ÎN LOC DE INVIDIE, DRAGOSTE

Și pentru mine, ca, ori de câte ori îmi deschid gura, să mi se dea cuvânt, ca să fac cunoscută cu îndrăzneală taina Evangheliei.

Efeseni 6.19

După ce i-a îndemnat pe frații din Efes să se acopere cu toată armătura lui Dumnezeu, pentru a rezista în ziua cea rea, apostolul Pavel a spus acestora că ar trebui să se roage la toți sfinții. Apoi a spus că și lui trebuie să i se roage. Cei care sunt tari în credință i-ar ajuta pe oameni foarte mult, dacă s-ar ruga mereu pentru ei. Unii sunt slabi în credință, alții sunt bolnavi și mulți au căzut în cele mai diverse ispite.

Pavel a vrut ca atunci când își deschide gura să i se dea cuvântul cu încredere. Dacă nu avem cuvântul potrivit, vom vorbi, fără îndoială, despre ceea ce nu este bine și, astfel, nimeni nu va fi hrănit duhovnicește. Ori, de ce să spunem ce nu ne dă Dumnezeu, dacă vrem să facem lucrarea sfântă? Adevărul este că, în anumite prilejuri, punga ne este goală, și atunci cum îi vom hrăni pe oameni? (Ioan 6.9). Toți cei care slujesc Cuvântul necesită acea binecuvântare de care Pavel a recunoscut că are nevoie.

Cât aș vrea ca toți cei care au fost binecuvântați prin apostolia mea să se roage pentru viața mea! Adesea, Domnul pune în fața mea oameni care au probleme foarte grave și, dacă nu voi avea sprijinul Lui, îmi voi deschide gura degeaba. Astfel, voi fi ratat o ocazie de a ajuta pe cei în nevoie. Bine ar fi dacă mi s-ar putea da cuvântul cu încredere în orice moment. În calitate de propovăduitor al Evangheliei, trebuie să fac ceea ce făcea Isus.

Când cuvântul credinței este rostit de creștin, acesta are același efect ca și cel rostit de Isus (Ioan 14:12). Dacă determinăm cu încredere, nimeni nu va pleca cu mâna goală de la noi. Ori, dacă Cel Preaînalt aduce pe cineva la noi, este pentru a-l ajuta să fie izbăvit de puterea diavolească. Astfel, este necesar să păzim și să folosim Cuvântul bun al Învățătorului. El a avut întotdeauna cuvintele potrivite pe care să le dea celui ce venea înaintea Sa.

Pavel a înțeles că trebuie să acționeze prin credință și, prin urmare, știa că deschizându-și gura îi va fi dat cuvântul cel puternic. Nu este nevoie să medităm, rațional, la ceea ce vom spune. Dacă asta se va întâmpla, lucrarea pe care o vom face va fi doar după firea omului. Este adevărat că trebuie să ne pregătim, dar nu trebuie să prevedem niciodată ce se va spune. Când vorbim, Duhul Sfânt ne va da înțelepciune și cuvântul potrivit.

Dacă încep să-mi pregătesc predicile în „laboratorul intelectual”, voi face lucrarea Domnului ca și cum aș fi un specialist în Scripturi. Cei care fac acest lucru nu au reușită (2 Corinteni 3.6). Dar propovăduitorii care studiază Biblia și O propovăduiesc prin credință văd pe Domnul folosindu-i tot timpul. Oricine face lucrarea în Duh va avea succes.

Nu trebuie să propovăduim legile oamenilor, ci cu îndrăzneală să facem cunoscută taina Evangheliei. Dumnezeu cunoaște nevoile oamenilor care vin să ne caute, căci El însuși îi îndrumă la noi. Prin călăuzirea sfântă, trebuie să rezolvăm problemele celor trimiși înaintea noastră. Prin urmare, este necesar să ne bazăm pe ajutorul Celui Atotputernic. Domnul va fi alături de toți cei care Îi sunt credincioși Lui.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!