Mesajul zilei

29/06/2021 - CEL MAI BINECUVÂNTAT

Vei fi binecuvântat mai mult decât toate popoarele şi la tine nu va fi nici bărbat, nici femeie stearpă, nici vită stearpă în turmele tale.

Deuteronom 7.14

Copiii lui Israel trebuiau să asculte de judecățile Domnului – hotărârile pe care El le lua și li le transmitea - să le păzească și să le împlinească. Greșeala unora este de a nu încerca să înțeleagă ceea ce le spune Cuvântul lui Dumnezeu, pentru că vorbește foarte mult despre ceea ce Dumnezeu nădăjduiește să facem, dar și despre ceea ce El nu vrea să facem. Adevărata înțelepciune a creștinului este să păzească poruncile, deoarece acest lucru îl va face să fie iubit de Tatăl și de Domnul Isus.

Dumnezeu este credincios să respecte Legământul pe care l-a făcut cu noi prin sângele lui Isus. El are, de asemenea, milă de cei care se încred în El. Sfânta promisiune spune că nu va exista nicio lucrare a întunericului care să biruiască pe oamenii care iubesc pe Domnul (Matei 16:18). Nu este greu să faci ca acest lucru să aibă loc în viața ta dacă asculți de ceea ce spune El. Îndeplinind poruncile date, dovedești că iubești cu adevărat pe Cel Preaînalt (Ioan 14:21).

Cei ce cred în Cuvânt vor fi atinși de dragostea Dumnezeului celui unic și adevărat. Cine păzește poruncile este onorat de Cel Atotputernic. Pe lângă dragoste, Cel Veșnic îi va binecuvânta pe cei care Îi sunt credincioși. De ce mai ai nevoie dacă Domnul își ține făgăduințele? Nu vă luați după cei religioși, care, din cauză că nu respectă poruncile sfinte, trăiesc strigând după milă și ajutor, dar nu primesc nimic.

Ceea ce este pe placul Celui Atotputernic este să păzim și să îndeplinim poruncile Sale (1 Ioan 5.3). Dacă Domnul nu ar fi vrut să facă atât de mult pentru noi, El nu ne-ar fi poruncit să facem noi discipoli (Matei 28,19). Pe măsură ce numărul celor ce practică Cuvântul se înmulțește, noii credincioși Îi vor cere binecuvântările și, atunci, Domnul va trebui să lucreze mai mult pentru a veni în ajutorul tuturor. Dar exact asta El ne spune că va face.

Dumnezeul nostru este responsabil. El nu este leneș și nici nu-și permite să tragă un pui de somn (Psalmi 121.4). Lui îi place să vadă adevărul triumfând și, pentru aceasta, ne-a trimis să propovăduim Evanghelia la fiecare făptură, să alungăm demonii și să vindecăm bolnavii (Marcu 16,15-18). Celor care Îl ascultă, El le promite să le binecuvânteze copiii, rodul pământului, cerealele, vinul, uleiul, vițeii, oile (Deuteronom 28); în sfârșit, El promite să facă mult mai mult decât ceea ce gândim sau cerem (Efeseni 3:20).

Este necesar să credem în Cel Preaînalt pentru ca lucrările Sale să se realizeze. Cine își bate joc de credință nu respectă Numele Domnului. Cel care crede se străduiește să îndeplinească ceea ce i s-a poruncit să facă. Slujitorul credincios nu disprețuiește niciodată rânduielile sfinte; de aceea, cererile sale sunt îndeplinite. Oamenii care procedează astfel vor avea parte de ajutorul sfânt. Una dintre greșelile poporului lui Israel a fost de a fi religios și de a nu păzi Cuvântul lui Dumnezeu.

În cele din urmă, printre cei credincioși Cuvântului, nu va exista nici bărbat, nici femeie stearpă, și nici vită stearpă în turmele lor. Chiar și bolile vor fi îndepărtate din acest grup care e foarte mult pe placul Celui Atotputernic. Prin urmare, slujiți Tatălui din toată inima, cu bucurie și cu satisfacție deplină. Nefiind niciun impediment din partea voastră, El va lucra mult.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!