Mesajul zilei

30/06/2021 - DUMNEZEU LOCUIEȘTE ÎN MIJLOCUL NOSTRU

Te-ai suit pe înălţime, ai luat prinşi de război, ai luat în dar oameni; cei răzvrătiţi vor locui şi ei lângă Domnul Dumnezeu.

Psalmi 68.18

Domnul a venit să distrugă lucrările diavolului, care, de când omul a păcătuit în grădina Edenului, a pus stăpânire pe el cu o mână de fier. Dumnezeu nu ar putea să locuiască în mijlocul nostru dacă asupritorul ne este stăpân, din cauză că, dacă am fi încă sub jugul diavolesc, am fi folosiți să facem tot ce vrea vrăjmașul. Astăzi, omul este folosit de cel rău doar din lipsă de cunoaștere sau din proprie răutate.

Prin detronarea lui Satana, care stăpânea asupra noastră, Isus i-a luat capacitatea de a ne ține supuși. Dreptul de a fi izbăvit pe vecie de puterile iadului aparține tuturor celor care primesc pe Fiul lui Dumnezeu ca Mântuitor. Cei care cunosc noua naștere încep să trăiască în deplină libertate. Prin urmare, dacă ne ținem de legământul făcut prin sângele lui Isus, nu vom fi niciodată atinși de diavol.

Suntem înviați împreună cu Hristos prin învierea Sa (Coloseni 3.1), pentru că, dacă moartea duhovnicească reprezintă despărțirea noastră de Dumnezeu, învierea este refacerea legăturii cu El. Cu toate acestea, este necesar să primești pe Isus drept Mântuitor și Domn pentru ca această lucrare foarte importantă să fie realizată în tine. Prin ea, păcatele îți vor fi iertate. Dar dacă păcătuiești din nou, te vei despărți din nou de El și vei fi din nou slujitor al diavolului.

Ajungând în Ceruri, Fiul lui Dumnezeu a luat robia roabă - puterea diavolului de a fi stăpânul vieții noastre, care i-a fost garantată prin ispitirea lui Adam și a Evei. Odată cu noua naștere, nu există nicio șansă ca cel rău să ne asuprească din nou. Cu toate acestea, dacă cel mântuit păcătuiește și nu se căiește, se întoarce sub stăpânirea diavolului. Din păcate, există mulți credincioși care au căzut pradă din nou acestor orori, iar singura modalitate de a scăpa de ele este prin pocăință.

Lucrarea de renaștere a fost realizată așa cum a planificat-o Cel de Sus. Printre atâtea lucruri bune date lui Isus, sunt și izbăvirile. Urmând îndrumarea Duhului Sfânt prin Cuvântul lui Dumnezeu, creștinul se pregătește de luptă. În acest fel, este izbăvit de suferințe, ispite și toate relele. Cei care încep să-L caute pe Domnul, în scurt timp, se vor deosebi de restul. Tatăl este credincios pentru a-Și respecta promisiunile.

Ia seama la măreția lucrării de mântuire: chiar și cei răzvrătiți au beneficiat de darurile primite de Hristos. Acest lucru dovedește că merită să slujești Tatălui. Niciun mântuit nu ar trebui să se mulțumească cu puțină pace, deoarece Domnul i-a oferit o viață nouă, nu o îmbunătățire. Credeți că lucrurile vechi au trecut și totul a devenit nou (2 Corinteni 5.17). Locul celui mântuit este atât de important încât a devenit neprihănirea lui Dumnezeu în Hristos (v. 21).

Fă-ți un scop în viață din a primi izbăvirile care i-au fost date lui Isus. Acestea ne vor fi date pentru ca Domnul să locuiască printre noi. Nu acceptați doar o mică schimbare în viața voastră, pentru că trebuie să fiți templu Dumnezeului celui viu, care este puternic pentru a îndeplini tot ceea ce Îi face plăcere. Viața cu Isus trebuie să fie una îmbelșugată.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul Isus fie cu voi!