Mesajul zilei

01/07/2021 - OCARĂ, RUȘINE ȘI BATJOCURĂ

Tu ştii ce ocară, ce ruşine şi batjocură mi se face; toţi potrivnicii mei sunt înaintea Ta.

Psalmi 69.19

Ce bine că David și-a deschis inima, căci astfel putem ști că și vitejii lui Dumnezeu aveau nevoie de îndurarea sfântă! Cum a putut fi atât de umilit, fiind un om după inima lui Dumnezeu (Faptele Apostolilor 13:22)? Asta ne învață să nu credem niciodată că Dumnezeu ne-a părăsit, că pentru noi nu există scăpare sau nu suntem iubiți de Tatăl. Există mulți care se regăsesc în descrierea lui David despre sine.

Dumnezeu este atotștiutor; astfel, El știe când suntem ocărâți. Pe de altă parte, dacă nu-l alungi pe diavol, acesta va continua să te asuprească. Plăcerea lui este să te vadă suferind și, din acest motiv, va face orice pentru a te face de ocară. Avraam a găsit o modalitate de a scăpa de umilință: a crezut că Dumnezeu era în stare de a o vindeca pe Sara, care era stearpă. Patriarhul a fost sigur că Cel Preaînalt e puternic pentru a face ceea ce promisese.

Sunt mulți oameni care trec prin viață fără să prospere; alții au căzut pradă păcatului și, deși încearcă din greu, nu pot scăpa de rușinea de a se supune dorințelor lui Satana. Nu lăsați rușinea să vă copleșească sau să acceptați orice sugestie din partea vrăjmașului. Un portocal, oricât de bine ar fi altoit de cel mai bun specialist din lume, nu va deveni niciodată un mango. Fii mulțumit de firea ta.

Orice batjocură pe care o aduce diavolul în viața ta nu va răbda rugăciunea credinței. Faptul de a nu ști cine suntem în Hristos îl face pe diavol să acționeze pentru a ne despărți de fericirea veșnică. Tatăl a poruncit fiecărui mântuit să fie o binecuvântare și El știe că oricare dintre copiii Săi este capabil să biruiască forțele răului. Dumnezeu cunoaște în detaliu toate planurile rele și, dacă îi ceri ajutorul, El te va elibera.

Scripturile spun că în Isus toate promisiunile lui Dumnezeu sunt ”da” (2 Corinteni 1,20), iar Mântuitorul a garantat că orice veți cere Tatălui, în Numele Său, vi se va da (Ioan 14:13). Nu acceptați ca batjocura, ocara și rușinea să pună stăpânire pe viața voastră, deoarece Evanghelia împlinește pe om cu desăvârșire. Cu toate acestea, este necesar să credeți ceea ce spune Cuvântul și să determinați izbăvirea voastră. Hotărârea ta de a acționa în Numele lui Isus este ceea ce contează.

Întrucât Dumnezeu știe totul despre tine și a promis să-ți audă toate cererile, dacă îți deschizi inima și-ți începi rugăciunea, vei vedea că El este credincios pentru a împlini toate făgăduințele pe care le-a făcut (Evrei 10.23). Avraam a crezut și a avut pe Isaac. Dacă credeți, și voi veți obține ceea ce vă lipsește, știind că Cel Preaînalt onorează credința celui care crede în El.

Tot ceea ce Dumnezeu a pus în Cuvântul Său a fost pentru ca credința să intre în inima voastră și astfel să primiți răspunsul sfânt. Nu există nici cea mai mică posibilitate pentru ca Cel Atotputernic să nu vă dea lucrul de care El v-a făcut să fiți conștienți. Nu trebuie să faceți promisiuni pentru a vă bucura de ceea ce este al vostru. Credeți acum și intrați în posesia lucrului promis.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!