Mesajul zilei

02/07/2021 - PASUL DE CARE AI NEVOIE

Trimite lumina şi credincioşia Ta ca să mă călăuzească, şi să mă ducă la muntele Tău cel sfânt şi la locaşurile Tale! Atunci voi merge la altarul lui Dumnezeu, la altarul lui Dumnezeu care este bucuria şi veselia mea, şi Te voi lăuda cu harpa, Dumnezeule, Dumnezeul meu!

Psalmi 43.3,4

Revelația pe care o primești prin Cuvântul lui Dumnezeu nu este totul. Aceasta servește pentru a te călăuzi și pentru a te duce la muntele sfânt al lui Dumnezeu. Acolo, trebuie să intri în altarul Celui Preaînalt. După ce ai ajuns la lăcașul sfânt, continuă până ajungi la altarul Domnului, al lui Dumnezeu care îți este cea mai mare bucurie. Apoi, cu toată puterea de a te închina Tatălui, laudă-L din toată inima și din tot sufletul.

Primul pas pentru a ajunge înaintea Domnului este să crezi în revelația Scripturilor. Cuvântul este lumină în calea ta și candelă picioarelor tale (Psalmi 119,105), iar, înțelegând ceea ce este scris în El, te poți apropia de Domnul. Mergi înainte și nu te lăsa copleșit de nicio emoție, căci nu numai asta ai putea obține de la Dumnezeu. Scopul tău este să ajungi la altarul Celui Preaînalt pentru a primi ungerea și mângâierea Lui.

Calea care ți-a fost deschisă te va îndruma și te va duce pe muntele sfânt. Acolo Petru, Iacov și Ioan au văzut slava lui Dumnezeu coborând și au auzit glasul sfânt (Mc 9: 1-8). Pe măsură ce înaintezi în credință, vei vedea lucrurile de sus; cât de bun și desăvârșit este Dumnezeu în creațiile Sale și, în același timp, cum problemele tale sunt mult prea neînsemnate pentru a te tulbura. Atunci, te vei simți mai aproape de Domnul tău. Urcarea este obositoare, dar merită.

Intrând în lăcașul Celui Preaînalt, vei descoperi ce l-a mișcat pe David, ce l-a făcut pe Solomon înțelept și ce l-a determinat pe Ilie să înfrunte pe regele lui Israel, să mustre pe poporul său și, apoi, să treacă peste marea provocare de pe Muntele Carmel, punând capăt prorocirilor diavolului. Oricine ajunge la lăcașul Domnului nu va mai fi același om, ci se va schimba în bine, devenind un adevărat slujitor, deoarece acesta este un loc de învățare.

Călătoria nu s-a terminat încă, deoarece ceea ce este mai bun urmează să vină. Căută altarul Domnului și închină-te cu smerenie. În acel moment, slăbiciunile tale se vor sfârși, credința ta va fi întărită și vei învăța lucruri utile pentru viața ta și a altora. Lucrarea lui Dumnezeu are nevoie ca realizatorii săi, care au fost chemați să o facă, să vină la altarul lui Dumnezeu pentru a hotărî totul în ceea ce-i privește pe ei înșiși, cât și pe ceilalți și misiunea încredințată lor.

La altarul Celui Preaînalt, ofranda cea mai bună va fi viața ta. Țelurile tale se vor schimba complet. Nu vei mai acorda importanță lucrurilor cărnii și nici proiectelor personale. În acel moment, orice defect de personalitate îți va fi vindecat, viziunea ta se va îndrepta și apoi vei ieși un adevărat închinător.

Domnul are nevoie ca tu să vii la altarul Său; în acest fel, Însuși Dumnezeu îți va atinge buzele și te va curăța de păcat (Isaia 6.7). Cu aceasta, vei putea auzi glasul sfânt care întreabă pe cine să trimită, iar răspunsul tău va fi ferm și hotărât: Iată-mă, trimite-mă! (Isaia6.8b). Dumnezeu este credincios și își ține promisiunile.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!