Mesajul zilei

03/07/2021 - MIJLOCEȘTE CU CREDINȚĂ ȘI ÎNȚELEPCIUNE

Vă îndemn dar, fraţilor, pentru Domnul nostru Isus Hristos şi pentru dragostea Duhului, să vă luptaţi împreună cu mine în rugăciunile voastre către Dumnezeu pentru mine.

Romani 15.30

Cei care se cred puternici în Dumnezeu tind să disprețuiască ajutorul fraților lor în Hristos. Unii chiar cred că un om, care nu este folosit la fel ca ei, nu mai are nimic de contribuit. Este adevărat că slujitorul Evangheliei trebuie să vegheze, astfel încât nimeni să nu încerce să-l dirijeze. Cu toate acestea, întrucât fratele tău este membru în Trupul lui Hristos, rugăciunea sa în Dumnezeu este eficientă pentru a te ajuta.

Este bine ca oamenii să lupte cu noi în rugăciune. Adesea, Domnul folosește pe cineva precum Anania - unul dintre discipolii din Damasc despre care Biblia vorbește puțin - pentru a se ruga pentru un frate precum Saul din Tars, care a devenit ulterior marele apostol Pavel, legiuitorul bisericii creștine (Faptele Apostolilor 9:10, 11) ). Ei bine, acest om i-a rugat pe frații săi în Hristos să se roage pentru el. Cred că Pavel și-a învățat lecția pe când era orb în Damasc.

Când simți că trebuie să ceri cuiva să se roage pentru tine, de ce nu o faci? Dacă ai dorința de a cere întregii adunări să mijlocească în numele tău, nu da înapoi, ci cere-o. Procedați în același mod dacă doriți să vă rugați pentru cineva, indiferent dacă a cerut sau nu. Însă, să nu faceți asta niciodată doar de dragul de a vă ruga, pentru că nu puteți să vă bateți joc de lucrarea lui Dumnezeu sau de credința oamenilor.

Pentru apostol, acest lucru a fost atât de important încât s-a rugat Domnului nostru Isus. Nu ar fi asta un sfat pentru ca și noi să avem aceeași atitudine? Este minunat să vedem cum au acționat slujitorii Domnului în trecut. Fără îndoială, ei știau câteva taine pe care trebuie să le cunoaștem și să le folosim. Oricine dorește să crească în Dumnezeu și să fie o unealtă în mâinile Sale, trebuie să se străduiască să se asigure că neprihănirea sa este peste cea a fariseilor și saducheilor (Matei 5:20).

Pledoaria lui Pavel a mers și mai departe: s-a rugat și pentru dragostea Duhului Sfânt. Folosind un astfel de termen, el a arătat că este vorba de un lucru foarte important. Prin urmare, nu lua niciodată în râs faptul de a cere rugăciune. Unii fac acest lucru ca o modalitate de a încheia o conversație sau să facă impresie altora prin spiritualitatea lor. Cel ce face acest lucru nu poate fi binecuvântat, chiar dacă mulți oameni se roagă pentru el.

Rugăciunea celor mântuiți este puternică. Ilie, care era supus acelorași patimi (Iacob 5.17), a strigat către Dumnezeu până când băiatul mort a suflat de șapte ori (2 Regi 4.33-35). Cu alt prilej, el s-a rugat de șapte ori până când un nor mic cât palma s-a ridicat din mare (1 Regi 18.44). Când mijlociți pentru cineva, considerați asta ca făcând parte din apostolia voastră. Nu vă rugați niciodată din obligație sau pentru a da satisfacție celor care s-au rugat pentru mijlocirea voastră.

Pavel a spus că ar trebui să lupte în rugăciune și să nu facă o simplă cerere. Înainte de a spune că urmează să te rogi pentru cineva, asigură-te că știi motivul rugăciunii. Așadar, dacă există un acord între voi, intrați în luptă pentru a câștiga. Dacă strigi fără să menționezi pe cel pentru care te rogi și motivul, nu va exista niciun răspuns din Ceruri.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!