Mesajul zilei

05/07/2021 - URMAȚI PILDA LUI DUMNEZEU

Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi.

Efeseni 5.1

Sunt mulți oameni care reușesc în viață imitându-i pe ceilalți. Unii fac acest lucru necinstit, nerespectând efortul și energia pe care celălalt le-a depus pentru a descoperi ceva, a crea un produs, a scrie o carte sau a compune un cântec. Cu toate acestea, cei care imită pe Domnul nu procedează niciodată necinstit, deoarece sunt încurajați să facă acest lucru. În ce fel trebuie să imităm pe Cel Preaînalt este o întrebare la care găsim răspuns numai în Scripturi.

Pentru a-L imita, trebuie să ne luăm după modul Lui de a binecuvânta, lucra și vorbi. Căci, de asta are nevoie lumea. Să punem capăt legilor omului, modurilor nesocotite de a face lucrarea sfântă și experților în marketing sau publicitate. Cine se va lua după Isus în ceea ce privește drumul Său pe pământ, învățăturile Sale, felul Său de slujire, felul Său de a Se ruga și de a se închina Tatălui, va descoperi că nici măcar nu a avut timp să audă ispitele.

Învățătorul a spus că ce este născut din carne este carne (Ioan 3.6a) și, prin urmare, nu lucrează prin Duhul Sfânt. Cei care încearcă să facă treaba furând oile din alte biserici, recurgând la cântăreți care să le umple templele sau folosind tehnici din vreo știință, vor vedea că, până la urmă, nu au făcut nimic pentru Domnul și, din acest motiv, nu sunt cunoscuți de El. Este necesar să aveți judecată să nu vă părăsiți locul și să nu vă luați după nebunii și nebunele care nu și-au luat untdelemn (Matei 25.3).

În Ziua cea Mare, când „înțelepții” vor afla că ceea ce au făcut i-a împiedicat să meargă în Ceruri la Domnul și, prin urmare, sunt trimiși în lacul care va arde cu foc și pucioasă în veac de veac, vor protesta găsindu-și multe scuze. Acești oameni îl vor auzi pe Învățător spunând că nu i-a cunoscut niciodată (Matei 25,41). Cei care au judecată trebuie să se asigure că purtările lor sunt potrivit legilor biblice.

Cei care se iau după Isus fac ceea ce El făcea. Cel ce are o biserică goală nu poate spune că acest lucru se datorează faptului că Domnul nu a vrut să-i dea mai mulți oameni. În Ioan 6.2, este scris că mulțimile l-au urmat pe Fiul lui Dumnezeu, pentru că au văzut semnele pe care El le făcea asupra bolnavilor. La fel se va întâmpla cu toți cei care cred în cuvintele Celui Preaînalt și urmează exemplul Său. Nu te poți abate de la modul de slujire și să te aștepți la aceleași rezultate.

Fugiți de propunerile diavolului, care continuă să arate toată gloria acestei lumi, făgăduind că o va da oricui îl venerează și i se închină. Isus l-a refuzat imediat și l-a alungat (Matei 4: 8-10). Cu toate acestea, am văzut oameni care, pentru un nimic, ling picioarele vrăjmașului. Oricine slujește lui Satana nu poate fi folosit de Dumnezeu. Singura modalitate de a nu se afla în slujba Iadului este să-l imităm pe Isus în toate, deoarece ceea ce El a vorbit și a realizat a fost pentru a ne învăța să slujim doar Tatălui.

Fă cum te-a învățat Domnul. Fără îndoială, nu există nimic altceva care să nu fie pe placul inimii Celui Preaînalt decât să urmezi exemplul sfânt al Fiului Său. Cine păzește poruncile în întregime, bucură pe Domnul cu desăvârșire. Cel care se ia după exemplele lăsate de Isus va obține aceleași rezultate ca cele ale celor dintâi ucenici, cât și ale Domnului Însuși. La urma urmei, rețeta sfântă nu are cum să dea greș!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!