Mesajul zilei

06/07/2021 - CREDINCIOȘI ADEVĂRULUI, ÎN DRAGOSTE, SĂ CREȘTEM

Ci, credincioşi adevărului, în dragoste, să creştem în toate privinţele, ca să ajungem la Cel ce este Capul, Hristos.

Efeseni 4.15

Întrucât Dumnezeu este dragoste, avem un singur mod de a face lucrarea Sa: cu dragoste. Prima greșeală a creștinului este de a nu primi poruncile Celui Preaînalt și de a nu le păzi. În acest fel, el nu va cunoaște Adevărul și, prin urmare, nu va fi izbăvit. Pe de altă parte, cei care învață să urmeze Adevărul nu se poticnesc niciodată. Cauza înfrângerii în luptele pe care le dăm împotriva răului este că nu înțelegem cine suntem și ce putem face în Domnul.

Isus a spus că, oricine dorește să meargă după El, trebuie să-și ducă propria cruce – misiunea -, și să-L urmeze (Matei 16:24). El a zis că este Adevărul și, ținând cont de ceea ce Pavel a scris, credem că a urma pe Hristos înseamnă a urma Cuvântul lui Dumnezeu, care, potrivit Învățătorului, este Adevărul (Ioan 17,17). Apoi, făcând lucrarea sfântă în dragoste, suntem folosiți pentru a-i binecuvânta pe alții, cât și pe noi înșine.

Să înțelegem ce înseamnă să faci munca în dragoste. Biblia ne învață că a iubi pe Dumnezeu înseamnă a primi poruncile și a le păzi (Ioan 14:21). Așadar, a urma Adevărul în dragoste înseamnă să te străduiești, cu toată puterea ta, să faci tot ceea ce Dumnezeu sfătuiește în Scripturi. În dragoste înseamnă: a lucra după porunca sfântă. În acest fel, vom crește în Isus în toate lucrurile. Acesta este singurul mod de fi pe placul Celui Preaînalt.

Fără îndoială, aceasta este singura modalitate prin care putem crește în tot ceea ce este în Isus. Prin urmare, oricine se luptă să crească în afara Fiului lui Dumnezeu va descoperi că a fost înșelat tot timpul de Satana. Numai în Împăratul împăraților există creștere. Cei care nu iau Calea vor suferi o stricăciune pe vecie (Ioan 3:18). În acest mod apar tot felul de legi ciudate, care aduc mai multă confuzie decât înțelegere. Aceste minciuni strică mult viețile a mii și mii de oameni.

Afirmația că este necesar să crești în Isus este de cea mai mare importanță, pentru că dacă cineva încearcă să crească în afara Lui, va fi doar laudă de sine. Oricine insistă asupra acestei erori nu va avea niciodată comuniune deplină cu Tatăl și nici nu va putea să folosească puterea Lui. Convertiții care urmează grupuri religioase care își propovăduiesc propriile doctrine, și nu Cuvântul lui Dumnezeu, devin de două ori mai mult copii ai necredinței, sau ai Iadului, decât cei care le-au scornit.

Ai grijă de viitorul tău. Dacă crești în înșelăciune, nu te vei bucura niciodată de prezența sfântă. Lucrul cel mai rău este că te vei afla înconjurat de duhurile nelegiuirii care vorbesc tot felul de rele în urechile celor care nu sunt întăriți în Adevăr. Aș face orice pentru a nu avea un demon în viața mea. Este preferabil să fii în pagubă decât să trăiești sub stăpânirea celui rău. Înțelege că oricine trăiește în harul sfânt nu este atins de nicio stricăciune.

Direcția ne-a fost dată dinainte. Prin urmare, trebuie să dedicăm mai mult timp citirii și cugetării în Cuvântul lui Dumnezeu și asumării revelațiilor ce ne-au fost date. Domnul știe de ce trebuie să creștem în El, pentru că altfel, nu vom ști niciodată bogăția pe care o avem în Hristos. Având în vedere acest lucru, putem concluziona că cei care nu cresc în credință nu vor avea niciodată reușită (Evrei 11.6)

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!