Mesajul zilei

07/07/2021 - CINE ÎMPARTE CU UN HOȚ

Cine împarte cu un hoţ îşi urăşte viaţa, aude blestemul şi nu spune nimic

Proverbele 29.24

Una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de cei care umblă în credință este de a accepta sugestiile celor care spun că sunt în Dumnezeu. Drept este de a compara totul cu ceea ce este scris, deoarece dacă nu se află în legile sau în mărturia pe care Domnul le dă în Sfintele Scripturi, atunci nu există lumină. Adevărul este că vrăjmașul a reușit să facă din mulți copii ai lui Dumnezeu slujitori ai săi. De aceea, fii atent doar la ceea ce ți se arată în Cuvântul sfânt.

Unii oameni susțin că nu este nimic rău pentru ca un cuplu creștin să petreacă o noapte într-un motel, deoarece sunt soț și soție. La noi, motelurile sunt destinate persoanelor care practică prostituția, cuplurilor de iubiți etc. Numai faptul că un cuplu creștin este curios să meargă într-un asemenea loc arată că vrăjmașul l-a convins că acest lucru nu este greșit și, prin urmare, îl va convinge și de alte practici rele.

Cine împarte cu un hoț sau cu ceva ce îi aparține acestuia, este sau va fi cu siguranță stricat. Nu vă alarmați dacă acest om se supune diavolului și în alte lucruri. Cuvântul spune că trebuie să stăm departe de orice greșeală, interzicându-ne să atingem orice lucru necurat (Leviticul 7.21). Dacă ascultăm de Domnul, vom fi ocrotiți de El; de aceea, trebuie să urmăm întotdeauna sfatul sfânt.

În același fel greșește și credinciosul care se uită la filme pornografice, citește articole indecente sau intră într-o conversație păcătoasă cu soțul sau soția. Toate acestea sunt folosite pentru a vă îndepărta de Domnul. Dacă auziți sau presimțiți orice lucrare diabolică asupra vreunui frate în Hristos, începeți să vă rugați și supuneți-o judecății lui Dumnezeu. Profitați de momentul în care vă rugați în lăcașul vostru de taină pentru a izbăvi pe cineva care cade în mrejele păcatului.

Oricărui om mântuit i s-a dat autoritate asupra forțelor întunericului. Deci, când vă dați seama că cineva cade în ispită, nu vă însoțiți cu hoțul, făcând comentarii despre cele întâmplate, ca și cum acel om nu ar fi bun de nimic. Folosiți-vă puterea ce v-a fost dată și condamnați acea faptă. Isus s-a rugat pentru Petru când Satana i-a cerut să-l lase să-l cearnă pe apostol așa cum se cerne grâul (Luca 22,31). Din păcate, Petru nu a acceptat mijlocirea Domnului. Arătându-vă un lucru greșit, Dumnezeu vă dă abilitatea de a-l opri.

Cei care tac în fața unui atac al diavolului sunt considerați ca făcând parte din răul care a fost făcut. Domnul ne-a dat puterea de a lega sau dezlega orice lucru aici pe pământ, spunând că acesta va fi legat sau dezlegat în lumea duhovnicească (Matei 16,19). În acest fel, vedem că puterea de a face bine celor care au nevoie de el se află în mâinile noastre; de aceea, fiți ascultători și binecuvântați-vă fratele.

În orice moment, trăiți ca slujitori ai binelui, care vă cunoașteți locul în Hristos și sunteți fericiți să-l îndepliniți. Apoi, veți vedea că Domnul vă va oferi multe prilejuri de a face bine și, în viața veșnică, datorită credincioșiei voastre față de El, veți fi răsplătiți mult. Fiecare lucrare pe care o faceți în Domnul nu va fi în zadar (1 Corinteni 15,58)


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!