Mesajul zilei

08/07/2021 - ASCULTĂ GLASUL DOMNULUI ȘI URMEAZĂ-L

Oile Mele ascultă glasul Meu; Eu le cunosc şi ele vin după Mine.

Ioan 10.27

Oamenii care participă la predicarea Evangheliei și nu pot înțelege mesajul Cuvântului lui Dumnezeu trebuie să-și examineze urgent viața, deoarece probabil nu sunt mântuiți. Isus nu a făcut o greșeală vorbind despre aceasta; dimpotrivă, El a fost categoric în afirmarea acestui fapt. Această afirmație este mai profundă decât credem, pentru că reflectă realitatea noastră duhovnicească.

Propovăduitorul trebuie să fie atent la ceea ce Domnul îi dă să slujească. Ori de câte ori Cuvântul este propovăduit, oile lui Isus înțeleg ce se spune. Așadar, pe baza a ceea ce Dumnezeu revelează, acesta poate face o pledoarie pentru mântuire, poate striga să primească rugăciunea credinței sau îi poate face pe oameni să ia o hotărâre importantă.

Fiind atotștiutor, Domnul cunoaște problemele fiecăruia, precum și pe cel care este al Său sau care este deschis să asculte mesajul Său; prin urmare, nu va înceta niciodată să vorbească unui suflet. Nu este cu adevărat un discipol al Învățătorului cel care spune că este mântuit, dar pleacă de la adunare neajutorat, din cauză că nu-L aude pe Cel Preaînalt. Însă, chiar înainte de a cere rezolvare dificultăților noastre, Dumnezeu ne arată calea de scăpare. Trebuie doar să fim atenți la ceea ce spune Duhul Sfânt.

Ceea ce face un om să fie ucenic al Domnului este să fie în El, iar cuvintele lui să fie în acesta (Ioan 15: 7). Acest sfat a ieșit de pe buzele Învățătorului și, prin urmare, este 100% adevărat. Nu are rost să vrei să fii ceea ce Dumnezeu nu te-a făcut să fii. Pentru a remedia orice lipsă, există o singură cale: aceea de a primi îndrumare prin Cuvânt, care generează credință (Romani 10.17). Totuși, conștientizați faptul că ceea ce vine de la Dumnezeu este diferit de ceea ce oamenii mărturisesc că au. Cei care sunt discipoli ai lui Isus aud glasul Său.

Ascultând glasul Domnului, oile Sale încep să-L urmeze de îndată; totuși, vor fi mereu unele neascultătoare care vor lua o altă cale. Ducându-se după El, oile vor afla că El le duce în câmpurile verzi (Psalmi 23.2), fiind revigorate de Apa Vieții astfel încât problemele le vor fi rezolvate. Credeți, căci cei care ascultă de ceea ce le spune Dumnezeu nu sunt la bunul plac al lui Satana.

Verificați dacă ați trăit bine sau rău. Cine nu aude glasul bunului Păstor, nu primește nicio scăpare de la Dumnezeu, chiar dacă se roagă sau postește mult. Cei neascultători nu vor putea merge înainte, din cauză că își vor părăsi credința. Contează câtuși de puțin ce rău vă atacă de căutați să auziți pe Tatăl, fiindcă El vorbește cu copiii Săi. Îndrumarea Bibliei este că să ne apropiem de Dumnezeu, și El se va apropia de noi (Iacov 4.8a).

Există o interacțiune între Cel Preaînalt și adevăratele Sale oi. El vorbește și ele aud, începând să se supună Lui. Ce bine ar fi dacă toată lumea ar fi precum oile lui Isus. Astfel, problemele umanității ar fi rezolvate. Astăzi, pentru slava lui Dumnezeu, cred că ați înțeles nevoia de a deveni oaie în turma Domnului.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!