Mesajul zilei

09/07/2021 - SFATURI IMPORTANTE

Aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii. Nu umblaţi după lucrurile înalte, ci rămâneţi la cele smerite. Să nu vă socotiţi singuri înţelepţi

Romani 12.16

Întorcându-Se în Ceruri, Isus ne-a trimis un alt Mângâietor. El a venit să stea lângă noi și să facă ceea ce a făcut Învățătorul. Mângâietorul este Duhul Sfânt, care a venit să-L slăvească pe Mântuitorul nostru și să desăvârșească lucrarea pe care Tatăl I-a dat-o. Duhul Sfânt este cel care conduce Biserica lui Isus. Una dintre misiunile Sale este să ne învețe și să ne călăuzească în tot adevărul (Ioan 16:13).

Odată finalizată etapa mântuirii, Duhul Sfânt ne dă în versetul citat patru sfaturi, astfel încât să putem avea reușită pe calea credinței. Înțelegeți-le și meditați la ceea ce înseamnă să le urmați. În acest fel, veți vedea că nu veți duce lipsă de nimic. Aceste sfaturi sunt pentru toți cei mântuiți. Creștinii care vor să fie biruitori și, la sfârșitul drumului, să primească cununa vieții, trebuie să se străduiască să le respecte, pentru că în acest fel vor fi pe placul Celui Preaînalt.

Revelațiile sfinte sunt clare, deoarece Dumnezeu nu este un Dumnezeu al neorânduielii (1 Corinteni 14.33a). Dimpotrivă, când este vorba de legea omului, atunci apare neorânduiala, deoarece oamenii sunt diferiți unul de altul. Întrucât revelația vine de la Domnul, trebuie cu toții să creadă în ceea ce li s-a dat. Nu fi niciodată o voce discordantă în adunare, deoarece Cel Preaînalt știe să-Și facă voia cunoscută tuturor. Cearta arată că vrăjmașul lucrează (Filipeni 2.3).

O mare primejdie îi paște pe cei mântuiți: ambiția lucrurilor înalte. Unii greșesc pentru că vor să-i imite pe cei care nu cunosc pe Isus și excelează într-un anumit domeniu. Însă, nu pentru că cineva este un cântăreț foarte bun, și celălalt trebuie să fie ca el sau chiar mai bun decât el. Dacă cineva a deschis o pizzerie și afacerea a mers bine, nu înseamnă că și tu trebuie să faci la fel. Căutați îndrumarea Domnului și veți afla ceva nou prin binecuvântarea Sa.

Drept este să rămâneți la lucrurile smerite. Dacă Cel Preaînalt vă dă biruința, victoria va fi sigură și nu va exista suferință. Dumnezeu vă poate face să aspirați la lucruri mărețe, dar urmați întotdeauna sfaturile Sale. Problema vine din nerespectarea călăuzirii sfinte. Cei care nu respectă acest lucru se confruntă cu probleme grave. Numai binecuvântarea Domnului îmbogățește și El nu lasă să fie urmată de nici un necaz (Proverbele 10.22).

Nu intrați niciodată în disputa despre cine știe mai multe sau care este cel mai binecuvântat. De fapt, omul care a primit mai mult de la Dumnezeu trebuie să se străduiască să fie rob tuturor, deoarece cui i s-a dat mult, i se va cere mult (Luca 12,48). Dacă cunoașterea pe care ați primit-o a venit de la Dumnezeu, atunci ceea ce Tatăl a avut în minte când v-a dat un astfel de dar va da roade. Să nu vă doriți să fiți ceea ce Dumnezeu nu v-a poruncit.

Urmați ceea ce spune Mângâietorul. El ne învață, prin Cuvânt, ceea ce s-a hotărât în ​​Ceruri despre noi. Apoi, conform celor spuse, veți putea îndeplini voința sfântă. Îndepliniți-vă misiunea, pentru că într-o bună zi veți da seama de darurile care v-au fost încredințate. Să fiți socotiți cu laudă!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!