Mesajul zilei

11/07/2021 - CUM SĂ SCAPI DE VRĂJMAȘI

Voi lăuda pe Domnul din toată inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, voi cânta Numele tău, Dumnezeule Preaînalt,  pentru că vrăjmaşii mei dau înapoi, se clatină şi pier dinaintea Ta.

Psalmi 9.1-3

Vrăjmașii noștri, demonii, deși se arată puternici, plini de forță și invincibili, nu ne vor ține piept dacă îi vom înfrunta. Rezistând diavolului în Numele lui Isus, facem să se simtă prezența Aceluia care este un Foc mistuitor și, prin urmare, oricât de hotărât ar fi cel rău să ne înfrunte, nu o va putea face. Odată cu ungerea Domnului, devenim flăcări de foc mistuitor. Prin urmare, nu fugi niciodată de vreo bătălie.

David a spus că dușmanii lui au dat înapoi și se clatină. Acest lucru se va întâmpla și cu forțele malefice care te atacă pe tine. Ia armele neprihănirii pe care Cel Preaînalt le-a dat tuturor celor care Îi sunt credincioși și luptă! Dușmanii lui David nu numai că au căzut, dar au și pierit în fața Celui Atotputernic. Asta se va întâmpla cu demonul care te atacă. Dacă nu va fugi la timp, va cădea și nu se va mai putea ridica.

Odată cu înfrângerea vrăjmașilor, regele lui Israel a putut să laude pe Domnul din toată inima. Atâta timp cât te temi de cel rău, acesta va continua să lucreze în viața ta,făcându-te să-ți ții mintea stăpânită de nelegiuire, de gânduri necurate și păcate. Astfel, nu vei putea să lauzi pe Dumnezeu așa cum ar trebui. Dar dacă îl vei înfrunta pe cel rău, îl vei face cu siguranță să cadă. Astfel, vei aduce Domnului adevărate laude.

Alt lucru bun de făcut este de a vorbi despre minunile Celui Preaînalt (Psalmi 105.5). Asta face bine celor care aud despre ele și și le amintesc. Când vorbim despre ceea ce Dumnezeu ne-a făcut, credința noastră este întărită și apoi dobândim o putere mai mare pentru a o folosi în luptele împotriva răului. Dumnezeu ne-a chemat la război împotriva împărăției întunericului (Efeseni 6:12). Suntem slujitorii Săi care vor duce mesajul crucii până la capătul lumii.

Oricine se bucură în Dumnezeu, așa cum a spus Învățătorul că se va întâmpla când El ne-a vizitat, primește binecuvântarea completă. Prin urmare, încearcă să fii în legătură cu Tatăl și, chiar dacă te confrunți cu atacurile celui rău, nu te pleca în niciun fel și nu te mânia, deoarece victoria îți este sigură. Dumnezeu ne conduce întotdeauna numai la biruință (2 Cor 2,14).

Când Cel Preaînalt vine la tine, pe lângă faptul de a te veseli, inima îți va tresări de plăcere - se va bucura de prezența sfântă. Acesta este semnul că poți determina ce vrei, căci ți se va face. Apoi, ca un viteaz, cere în Numele lui Isus ca tot răul care te tulbură să fie desfăcut și nimicit pentru totdeauna.

Odată ce au dat înapoi și au căzut, dușmanii lor nu se vor mai ridica niciodată. Astfel, nu veți avea probleme cu ei. Lucrarea pe care o face Dumnezeu (sau pe care trebuie să o faceți în El) trebuie dusă până la capăt. Prin urmare, nu acceptați niciodată să nu fie realizată cu desăvârșire. Când suntem în Dumnezeu, reușita este deplină.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!