Mesajul zilei

12/07/2021 - DUMNEZEU ÎȚI SPRIJINĂ DREPTATEA

Căci Tu îmi sprijini dreptatea şi pricina mea şi stai pe scaunul Tău de domnie ca un judecător drept.

Psalmi 9.4

Evanghelia este cu adevărat Vestirea cea Bună din Împărăția Cerurilor. Cuvântul lui Dumnezeu ne învață că, oricât de decăzut ar fi un om, Domnul îi va susține dreptatea. Prin moartea Sa, Isus a plătit tot prețul pentru răscumpărarea și vindecarea întregii omeniri. El a purtat bolile noastre în trupul Său și a luat păcatele noastre asupra Sa. Sângele vărsat al lui Hristos ne este garanția.

Dreptatea ta nu depinde de ceea ce faci - fie că este un lucru bun sau rău - , căci nu din această cauză trebuie să te dedai păcatului, gândindu-te că dacă prețul iertării a fost plătit, vei fi iertat oricum. Nu este chiar așa. Când nelegiuirea este intenționată, omului îi este foarte greu să obțină iertarea. Doar pocăința sinceră îl va izbăvi pe cel care practică păcatul voit.

Totuși, dacă nu faci o greșeală din rea voință și nu ai răbdat ispita, Cel Preaînalt, care îți susține dreptatea și pricina, te va ierta și îți va oferi o nouă șansă. Însă, va fi întotdeauna necesar să-ți folosești credința, încrederea care îți cuprinde inima atunci când auzi Cuvântul lui Dumnezeu. Revelația că dreptatea îți este sprijinită trebuie să servească drept bază pentru ca omul, care dorește să scape de ceva rău, să se roage cu tărie.

În orice moment al zilei și al nopții - și deci chiar acum – Cel Atotputernic este așezat în sala de judecată, judecând cu dreptate, conform lucrării pe care Iisus a făcut-o pentru noi pe Calvar. Nu ratați șansa de a scăpa de greșelile comise. Ridică-te la revelația că Domnul îți susține pricina și profită de ceea ce îți aparține. De ce să nu te cureți de orice rău chiar în acest moment?

Este important să nu uiți niciodată de revelația asupra dreptății date de Dumnezeu în Cuvântul Său. Aceasta este taina care te va face să scapi de orice săgeată aprinsă trimisă de cel rău. Nu există nicio lucrare a diavolului care să rămână în viața celui care se roagă cu credință. Dacă ești puternic când ceri ca tot răul să dispară, vei scăpa de orice problemă. Rămâne doar să-ți determini izbăvirea întreagă, astfel încât să devină adevărată.

Domnul nu poate susține dreptatea celui care disprețuiește ceea ce este important pentru el. Esau și-a disprețuit dreptul celui dintâi născut și, deși, mai târziu, și-a cerut cu ardoare pocăința, a fost prea târziu (Geneza 27.38). Tu ești cel care hotărăști când trebuie să fii izbăvit. Dumnezeu te poate vindeca de orice rău care te chinuie, te poate izbăvi de orice ispită și te poate face să-ți asumi tot ceea ce Cuvântul spune că îți aparține. Cel Preaînalt stă pe scaunul de judecată pentru a judeca drept.

Dumnezeu a făcut lucrurile ușoare, astfel încât toată lumea să se bucure de tot ceea ce a fost realizat pentru oameni prin moartea lui Isus în numele umanității. Cine nu face nimic, dar crede în Domnul, care îi iartă pe cei răi (Romani 4.5), va avea reușită în fața Judecății Universului. Nu ar fi oare chiar acum un moment bun pentru tine să te rogi și să scapi de orice rău?

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!