Mesajul zilei

15/07/2021 - ADEVĂRATA DORINȚĂ ESTE CEEA CE CONTEAZĂ

Eu zic Domnului: „Tu eşti Dumnezeul meu! Ia aminte, Doamne, la glasul rugăciunilor mele!

Psalmi 140.6

Cei care iau hotărârea de a primi pe Isus ca Mântuitor nu sunt niciodată dezamăgiți. Chiar dacă totul pare să arate că a venit sfârșitul, ei se vor ridica prin puterea Celui Atotputernic pentru a demonstra că, împreună cu Hristos, este diferit. Învățătorul a garantat că oricine crede în El, chiar dacă a murit, va trăi (Ioan 11:25). Fii atent la ceea ce ai făcut, pentru că, dacă hotărăști să iei Cuvântul Domnului în serios, vei constata că de asta duceai lipsă.

Trebuie să luăm decizia de a avea încredere în Cel Preaînalt și apoi să-I spunem despre asta. Nu trebuie să-i slujim Tatălui orbește, de parcă am suspecta că El nu este ceea ce spune. Dacă credința ți-a fost necorespunzătoare, trebuie să te corectezi. Altfel, nu vei fi întărit în rugăciunile tale. Ori, de ce să nu ai încredere în Domnul din toată inima, dacă promisiunile Sale nu au dat niciodată greș?

Cine face din Cel Atotputernic Dumnezeul său - și asta e tot ce trebuie să faci! - nu va pierde niciodată o bătălie. Nu contează dacă atacul diavolului este îndreptat asupra ta (minții sau corpului tău), familiei tale sau unui cunoscut. Citind Biblia, vei afla că, în vremurile biblice, au existat oameni care au suferit de același rău care te atacă și care au rezolvat situația folosindu-și credința în Domnul. Pentru cei care cred, nimic nu este imposibil (Marcu 9,23).

Fii atent când te rogi. Nu este necesar să spui cuvinte frumoase, încercând să convingi pe Cel Preaînalt să te binecuvânteze. David, regele izraeliților, a înțeles că ceea ce contează este dorința sinceră de a vorbi Domnului. Asta este ceea ce va determina dacă vei fi auzit sau nu. Nu are rost să ceri de dragul de a cere. Același lucru se întâmplă când un om spune rugăciunile pe de rost (Matei 6: 7,8). Important este ca rugămintea să fie făcută din toată inima (Matei 6: 6).

Ipocriții, cei care spun ceva contrar a ceea ce gândesc cu adevărat, nu vor primi răspuns niciodată, pentru că Dumnezeu Se uită în inimă (1 Samuel 16: 7) și nu la cuvintele lingușitoare folosite de unii. Fii sincer cu Domnul și, dacă nu ai hotărât ce vei cere, roagă-L să te călăuzească după voia Lui. Odată primit sfatul sfânt, care, desigur, va fi dat dacă este cerut, te poți ruga pentru a fi auzit.

Viața celor care umblă în credință este lină, deoarece chiar dacă dușmanul își începe atacul împotriva celor mântuiți, lucrarea sa rea ​​va fi anulată prin rugăciune. Cine a făcut din Domnul, Dumnezeul său, are dreptul de a acționa în Numele lui Isus pentru a distruge toate lucrările vrăjmașului. Fără îndoială, autoritatea dată de Cel Preaînalt celui care face parte din familia Sa va funcționa ori de câte ori acesta vorbește cu credință și hotărâre.

În trecut, cei care făceau voința sfântă săvârșeau minuni mari pentru singurul fapt de a fi crezut în ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu. Astăzi, cei care slujesc Tatălui ceresc nu pot fi mai prejos. Oricine este întărit în credința în Isus va fi ajutat atunci când își va folosi drepturile în Fiul lui Dumnezeu.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!