Mesajul zilei

16/07/2021 - STRIGĂ CU GLASUL TĂU

Cu glasul meu strig către Domnul, cu glasul meu mă rog către Domnul.

Psalmi 142.1

Când citim ce au scris oamenii în Dumnezeu în Scripturi, suntem cuprinși de emoție. Studiind rugăciunile cu care mulți s-au rugat, vedem că au fost inspirați de Duhul Sfânt. Dar dacă vrem să avem victorii, trebuie să observăm că ei și-au dorit cu adevărat rezultatul obținut, și astfel Domnul li l-a acordat. Ceea ce contează cel mai mult, înaintea Celui Preaînalt, este sinceritatea din inimă, dovedită prin tăria credinței noastre.

Avraam trebuie să se fi rugat de nenumărate ori. Nu putem folosi aceleași cuvinte ale patriarhului evreilor rostite când a fost auzit, pentru că au exprimat ceea ce era în inima lui. La fel, cuvintele noastre trebuie să exprime ceea ce este în interiorul nostru. Nu imita rugăciunea cuiva pentru a fi binecuvântat, pentru că Dumnezeu privește înăuntrul sufletului pentru a-ți vedea voința reală. Rugăciunea ta poate fi ca aceea spusă de altcineva, dar cuvintele trebuie să iasă din inima ta.

David avea obiceiul de a trăi în prezența sfântă. Este bine să-i urmezi purtarea, dar ceea ce a realizat prin rugăciune a fost rezultatul cuvintelor pe care le-a rostit. A repeta ceea ce a spus psalmistul nu va ajuta. Rugați-vă conform a ceea ce înțelegeți din Cuvântul lui Dumnezeu că este voința sfântă pentru viața voastră. În timp ce te rogi, exprimă în felul tău ceea ce ți-a spus Dumnezeu.

Este clar că David a fost inspirat de învățăturile biblice pentru a se apropia de Cel Preaînalt. Cu toate acestea, uitându-ne la ceea ce a scris, vedem că cuvintele și intenția sa adevărată l-au făcut pe Domnul să-l audă. Ce fel de rugăciune transmit cuvintele tale? Dacă este rugăciunea credinței, veți fi auzit. Este posibil ca cineva să aibă o credință sinceră, dar folosirea termenilor altcuiva nu va exprima ceea ce se află în sufletul său.

Cel Preaînalt va răspunde întotdeauna rugăciunilor noastre. Prin urmare, trebuie să fim atenți pentru ca să nu vorbim în dezacord cu ceea ce El ne dezvăluie. Cea mai bună rugăciune este atunci când îi spui Domnului ceea ce El ți-a vorbit. Întrucât cererea este făcută cu credință și sinceritate, nu există nicio modalitate prin care Dumnezeu să nu vă răspundă. Am observat că atunci când mă rog cu îndoială, răspunsul nu vine.

Niciuna dintre învățăturile din Cartea Sfântă nu trebuie respinsă sau nerespectată. Dacă vreți ca Tatăl să vă dea ceea ce cereți, fiți atenți la ce spuneți. Dacă te rogi fără credință sau fără să exprimi ceea ce îți dorești cu adevărat, nu ți se va da nimic. Cei care acționează cu credință nu acceptă niciun rezultat în afară de ceea ce le-a fost revelat în Cuvânt. Oricine își exprimă credința în rugăciune va primi răspuns.

Cu glasul tău pledezi înaintea lui Dumnezeu. Folosind cuvintele altora, nu vei fi auzit. Nu contează cine s-a rugat sau te-a învățat să strigi. Fă ca David și vei primi și tu răspunsuri la cererile tale. Domnul este Dumnezeul tău așa cum a fost sau este Dumnezeul oricărui alt om care păzește Cuvântul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Doamne ajută!