Mesajul zilei

18/07/2021 - PARTEA CEA MAI SLĂBITĂ

Ia aminte la strigătele mele, căci sunt nenorocit de tot. Izbăveşte-mă de cei ce mă prigonesc, căci sunt mai tari decât mine.

Psalmi 142.6

Una dintre caracteristicile omului care se îndepărtează de Dumnezeu este să se simtă abătut. Cu toate acestea, semnul că acesta se va întoarce în brațele Domnului vine atunci când hotărăște să spună adevărul. Oricine minte este în legătură cu diavolul (Ioan 8:44), afară numai dacă se pleacă în fața Celui Preaînalt, mărturisindu-și greșeala și cerându-I iertare. Dumnezeu nu își poate schimba Cuvântul din cauză că cineva nu vrea să se simtă jenat de acțiunile sale. Oricine spune adevărul face dreptate (Efeseni 6:14).

Păcatul face ca și cel mai puternic dintre slujitorii Domnului să se căiască. Persoana care nu are curajul să meargă la cel pe care l-a jignit și să se mărturisească, face o nelegiuire. Așa cum cel ce spune adevărul face dreptate, cel care spune minciuna face ca nedreptatea să pună stăpânire pe viața sa. David a spus că era foarte abătut și, dacă nu ar fi strigat după îndurare, ar fi avut un sfârșit trist.

Individul care nu se străduiește duhovnicește să biruiască se află în închisoarea vrăjmașului și singura modalitate de a se elibera din ea este de a striga după ajutorul sfânt. Duhul rău care l-a înfrânt pe cel mântuit nu-l va lăsa să scape prea de ușor. Vedeți că, în strigătul pe care l-a făcut regele lui Israel, și-a cerut eliberarea sufletului. Dacă ar fi mințit sau ascuns un fapt, cu siguranță nu i s-ar fi răspuns (Proverbele 28:13). Hotărăște dacă vrei să fii eliberat sau să rămâi în închisoare.

Isus a fost clar când a spus că trebuie să cauți pe drum pe omul cu care te-ai certat (Luca 12:58). În Ziua cea Mare, dacă nu te-ai împăcat cu el, vei fi dat pe mâna călăilor (Matei 18:34). Însă, iertarea este o rânduială despre care Isus ne-a spus că face parte din judecata lui Dumnezeu (Matei 5: 23-25). Oricine nu o respectă va fi adus în fața judecătorului drept pentru a-și asculta condamnarea. Nu există nicio modalitate prin care El să ierte dacă nu ai urmat legea sfântă de a izbăvi și ierta.

De ai căzut în ispita de a nu ierta, asupritorii tăi vor fi neînduplecați. Totuși, dacă ești înțelept să împlinești porunca Domnului, sufletul tău va fi scos din închisoare. Abia atunci vei putea să mulțumești Numelui Domnului. În loc ca asupritorii să te înconjoare, cei drepți o vor face. Cel Preaînalt îți oferă o șansă; pentru unii poate fi ultima. Hotărârea ta va influența judecata și te va face fericit sau nefericit pe vecie.

Nu te juca cu puterile întunericului. Demonii nu pot oprima decât pe cei care sunt în comuniune cu Domnul. Fiind ființe duhovnicești, duhurile rele sunt mai puternice decât omul (Evrei 2.7). Cu toate acestea, orice copil al lui Dumnezeu care umblă în prezența Sa este mai puternic decât toate duhurile rele la un loc. De ce să nu urmezi planul Domnului și să fii liber pentru totdeauna? De îndată ce îl cauți pe cel pe care l-ai jignit și te împaci cu el, vei fi folosit de Domnul.

Strigă, crede și împacă-te cu Cel Atotputernic și cu oricine altcineva ai trebuință. Apoi, într-o fracțiune de secundă, va avea loc eliberarea. Dumnezeu se uită în inima ta chiar acum. El vrea și te poate izbăvi. Ce vei face? Lasă pe Domnul să-Și facă lucrarea în viața ta!


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!