Mesajul zilei

19/07/2021 - A AUZI HARUL LUI DUMNEZEU

Fă-mă să aud dis-de-dimineaţă bunătatea Ta, căci mă încred în Tine. Arată-mi calea pe care trebuie să umblu, căci la Tine îmi înalţ sufletul.

Psalmi 143.8

Dimineața a venit la om odată cu venirea lui Isus în lumea noastră. De atunci, harul lui Dumnezeu lucrează în mijlocul omenirii. Psalmistul a înțeles că trebuie să audă harul lui Dumnezeu, astfel încât credința să-i vină în inimă. Plin de credință, vei da ordinul care va anula orice implicare malefică care te împiedică să trăiești victorios. Sunt mulți oameni care au nevoie de această binecuvântare.

Când se apropie venirea lui Isus, diavolul lucrează disperat, știind că îi mai rămâne puțin timp. Nu am auzit niciodată de atâta infidelitate conjugală, lipsă de respect față de ceilalți și înșelăciune ca astăzi. Chiar și printre oamenii lui Dumnezeu, acolo unde aceste lucruri nu ar trebui să existe, mulți oameni se gândesc doar la ei înșiși. Astfel, nu este mic numărul oamenilor care s-au îndepărtat de Domnul, urmându-și propriile interese.

Cel mai rău lucru este că aceștia slujesc diavolului. Cuvântul ne avertizează că, în ultimele vremuri, oamenii nu vor suferi învățătura sănătoasă (2 Timotei 4: 3). Am văzut acest fel de zile în care, din păcate, mulți dintre cei mântuiți nici măcar nu se opresc să-și examineze atitudinile. Ei predică un lucru, dar fac altul. Unii sunt atât de înstrăinați încât nici măcar nu simt că atitudinile lor nu vin de la Dumnezeu. Aceștia acționează dintr-o patimă malefică.

Cei care se încred în Domnul trebuie să-I ceară să le permită să simtă harul Său în fiecare dimineață. Fără asta, ei nu își vor respecta soții sau conducătorii. Unii, din motive zadarnice, își vând fericirea cea veșnică. Abaterea de la adevăr este atât de mare încât îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru greșelile pe care le concep și le practică. Când duhul despărțirii apare în inima ta, mustră-l, pentru că este lucrarea diavolului.

Analizează-te și vezi dacă asta îți împiedică dezvoltarea. Când greșeala stăpânește pe om, oricât ai încerca să-i deschizi ochii, el se închide din varii motive pentru a nu asculta de Domnul. Nu te abate de la planul sfânt. Dacă trebuie să lucrezi 14 ani pentru a o avea pe „Raquel” a ta, lucrează. Astfel, al tău „Iosif” - care, duhovnicește, reprezintă ceea ce este mai bun în Dumnezeu - trebuie să se nască, sau de nu, lumea nu va avea pe nimeni care să o scape de foametea duhovnicească care va veni.

Oricine se încrede în Domnul nu va duce lipsă de bunătate - harul divin. Dumnezeu îi va arăta acestuia calea pe care ar trebui să o urmeze. Cel care are gândul nesupunerii nu va cunoaște niciodată voia Domnului pentru viața sa. Chiar dacă obține ceea ce dorește, sufletul îi va rămâne gol și slab. Cel mai rău lucru este că într-o zi va sta în fața judecății Celui Preaînalt.

Primește ajutorul sfânt cel care ridică mâinile către Cel Preaînalt, se încrede în El, este slujitorul Său și rămâne de neclintit. Trebuie să urmezi ceea ce Dumnezeu îți vorbește inimii. Cuvântul nu ți se deschide întâmplător, ci pentru a împlini planul Domnului. Nu-ți fă voia ta, ci pe aceea ce vine de la Cel Preaînalt.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares


Rugăciune

Doamne ajută!